Peynirli Poğaça
MALZEMELER
3 Su bardağı un
Yarım paker margarin (125 gram)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat
1 Adet yumurta
1 Çay kaşığı tuz
1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Üzerine serpmek için çörekotu
Hamurun dinlendirilme süresi : 1 saat
Hazırlanışı
Margarin, sıvıyağ, yoğurt, tuz, karbonat, un ve yumurta akını derin bir kapta karıştırarak yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bez örtüp, 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Ayrı bir kabın içine maydanozları kıyın, beyaz peyniri ilave edin.
Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın.
İçlerine peynirli karışımdan yerleştirip, ikiye katlayın.
Fırın tepsisini yağlayıp poğaçaları aralıklı olarak dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin.
ALINTIDIR