FORUM HANIMEFENDİLER
KAŞARLI POĞAÇA 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
KAŞARLI POĞAÇA 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 KAŞARLI POĞAÇA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nuran34
Co Admin
Co Admin
nuran34


Mesaj Sayısı : 131
Kayıt tarihi : 17/04/10
Nerden : istanbul

KAŞARLI POĞAÇA Empty
MesajKonu: KAŞARLI POĞAÇA   KAŞARLI POĞAÇA Icon_minitimePaz Nis. 18, 2010 3:14 pm

Malzemeler:
3,5 su bardağı un
3 çay bardağı ılık su
½ çay bardağı ılık süt
1 paket (10gr.)kuru hamur mayası
2 yumurta (akları ayrılacak)
Tereyağı ya da margarin
Çörek otu
Karabiber
Tuz
Şeker


iç malzemesi

Pul biber, kekik
½ demet maydanoz

200 gr. kaşar peyniri

2 yumurta akı


Yapılışı:
Un, maya 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker, ılık su ve ılık süt karışımıyla yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 45-50 dk. mayalanmaya bırakılır Elde edilen hamur ceviz büyüklüğünde 20 parçaya ayrılır.Parçalara ayrılan hamurlar, bir oklava yardımıyla 7-8 cm. çapında açılır.Yarım çay kaşığı tereyağ bezelere ayrılarak açılan 20 parça hamurun içine teker teker sürülür.1 tatlı kaşığı kadar hazırlanan içten içine konur.Hamur bohça gibi yuvarlanarak kapatılır. Kapatılan kısım aşağı getirilecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirilir.15dk. kadar da tepside mayalanması beklenir. Üzerine 2 yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir ve fırında 175°C 35dk. süre ile pişirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://;/nurannelisleri.blogspot.com
 
KAŞARLI POĞAÇA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Gazozlu poğaça
» Vanilyali Pogaca
» TOMBUL POĞAÇA
» RULO POĞAÇA
» PATATESLİ POĞAÇA

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Poğaça Ve Börekler-
Buraya geçin: