nuran34 Co Admin
Mesaj Sayısı : 131 Kayıt tarihi : 17/04/10 Nerden : istanbul
| Konu: KAŞARLI POĞAÇA Paz Nis. 18, 2010 3:14 pm | |
| Malzemeler: 3,5 su bardağı un 3 çay bardağı ılık su ½ çay bardağı ılık süt 1 paket (10gr.)kuru hamur mayası 2 yumurta (akları ayrılacak) Tereyağı ya da margarin Çörek otu Karabiber Tuz Şeker iç malzemesi Pul biber, kekik ½ demet maydanoz 200 gr. kaşar peyniri 2 yumurta akı Yapılışı: Un, maya 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker, ılık su ve ılık süt karışımıyla yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 45-50 dk. mayalanmaya bırakılır Elde edilen hamur ceviz büyüklüğünde 20 parçaya ayrılır.Parçalara ayrılan hamurlar, bir oklava ıyla 7-8 cm. çapında açılır.Yarım çay kaşığı tereyağ bezelere ayrılarak açılan 20 parça hamurun içine teker teker sürülür.1 tatlı kaşığı kadar hazırlanan içten içine konur.Hamur bohça gibi yuvarlanarak kapatılır. Kapatılan kısım aşağı getirilecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirilir.15dk. kadar da tepside mayalanması beklenir. Üzerine 2 yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir ve fırında 175°C 35dk. süre ile pişirilir. | |
|