Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket margarin
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
çörekotu
İç Malzemesi:
1 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy kuru soğan
maydonoz (isteğe göre)
3-4 adet patates
tuz, karabiber
Yapılışı:
İç malzeme için soğan ince ince doğranır.Margarin tavada eritilip soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve salça ilave edilir. Patateslerin kabukları soyulur, haşlanır ve ezilerek soğanların üzerine eklenir baharatı ilave edilip soğumaya bırakılır.
Geri kalan malzeme katılarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Hazırlanan hamurdan parçalar koparılarak tezgahın üzerine alınır ve açılır. Hazırlanan patatesli içten bir miktar hamurun içine konur ve yarım ay biçimde kapatılır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir