FORUM HANIMEFENDİLER
ISPANAKLI LOR PEYNİRLİ PİZZA 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
ISPANAKLI LOR PEYNİRLİ PİZZA 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 ISPANAKLI LOR PEYNİRLİ PİZZA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nuran34
Co Admin
Co Admin
nuran34


Mesaj Sayısı : 131
Kayıt tarihi : 17/04/10
Nerden : istanbul

ISPANAKLI LOR PEYNİRLİ PİZZA Empty
MesajKonu: ISPANAKLI LOR PEYNİRLİ PİZZA   ISPANAKLI LOR PEYNİRLİ PİZZA Icon_minitimePaz Nis. 18, 2010 2:43 pm

MALZEMESİ
Pizza hamuru için:
1 su bardağı sıvıyağı
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Maya için:
1 yemek kaşığı kuru maya ve ayrıca
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzerinin harcı için:
Yarım demet ıspanak
1 su bardağı lor peyniri
Yarım demet taze nane (yoksa 1 yemek kaşığı kuru nane kullanılabilir)
3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF
Önce pizza hamurunu hazırlamak için; 1 su bardağı ılık suyun içine kuru maya ve toz şekeri atarak, bir kaşıkla karıştıralım ve ılık bir ortamda 5 dakika kadar kabarması için bekletelim.
Bu arada derin bir karıştırma kabının içine unu, sıvıyağı, suyu ve tuzu koyalım. Üzerine de yukarıda hazırladığımız mayalı harcı ekleyip, yoğurmaya başlayalım. Hamur iyice karışıp, malzemeler birbiriyle özleşene kadar sıkıca yoğuralım ve üzerini nemli bir bezle örterek en az 30 dakika ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Sadece yaprak kısımlarını yarım santim kalınlığında çok ince ince dilimleyelim. Sonra da bir kabın içine alıp, üzerine tuz ve karabiberi ekleyelim. Zeytinyağı ve lor peyniriyle beraber naneyi de ilave edip, bir kaşık yardımıyla iyice karıştıralım.
Öte yandan bekleyen pizza hamurumuzu dikdörtgen ve yağlanmış fırın tepsisine en fazla bir parmak kalınlığında yayalım. Ama hamurdan bir ayva büyüklüğünde parçayı ayıralım. Sonra bu parçayı hafif unlanmış mutfak tezgahının üzerinde bir merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında dikdörtgen bir yufka şeklinde açalım. Bir bıçak yardımıyla bir santim kalınlığında şeritler keselim. Artık pizzamıza son şeklini verelim.
Tepsiye yaydığımız pizza hamurunun üzerine ıspanaklı lorlu harcımızı güzelce yerleştirelim. Bu harcın üzerine de daha önceden hazırladığımız hamur şeritlerini verevine yani çaprazlama (diyagonal) olarak dizelim ve güzel bir dekor verelim. Şeritleriniz kısa gelirse elinizle hamurun uçlarına tıpkı yapıştırır gibi bastırın. Dilerseniz bu şerit hamurların üzerine çırpılmış yumurta da sürebilirsiniz.
Sonra da 175 dereceye ayarlanmış fırın da en fazla 35 dakika kadar pişirelim ve dilimleyerek servise sunalım. Yanına tavuk eti ya da köfte ikramı çok yakışır. Bence ayranı da unutmamak gerek
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://;/nurannelisleri.blogspot.com
 
ISPANAKLI LOR PEYNİRLİ PİZZA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ispanaklı Pasta
» Peynirli Poğaça
» Peynirli Domates Dolması
» Ev Yapımı Pizza
»  Patlıcan Pane (PEYNİRLİ)(resimli)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Poğaça Ve Börekler-
Buraya geçin: