12 adet patlıcan (dolmalık )
250 gr. yağlı kıyma
1/2 su bardağı nohut
1,5 su bardağı bulgur
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 demet maydanoz
2 diş sarmısak
1 adet limon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber
Sosu için
4 diş sarmısak
1 adet limon
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı nane
HAZIRLANIŞI
Nohutu geceden suya koyun haşladıktan sonra suyunu süzün.
Dolmanın içini hazırlamak için,kıyma, bulgur, ince doğranmış soğan, dövülmüş sarmısak, sıvı yağ, yenibahar, karabiber ve tuzu karıştırın.Haşlanmış nohut, ince kıyılmış biber, kabuğu soyulup küçük doğranmış domates, kıyılmış maydanoz ve 1 limonun suyunu ekleyin.
Patlıcanları alacalı soyun,kabak oyacağı ile çıkarın. Tuzlu suda 20 dakika bekletin.
Hazırladığınız içi, patlıcanlara doldurun. Ağızlarına kabuğu soyulup, dilimlenmiş domates yerleştirin. Geniş bir tencereye ağız kısmı yukarıya gelecek şekilde dizin.
Salça, dövülmüş nane, sarmısak,limon suyu ve 3 su bardağı suyu bir kasede karıştırın.
Hazırladığınız sosu dolmaların üzerine dökün.
Dolmaların üzerine bir tabak yerleştirip, tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika yüksek ateşte kaynattıktan sonra, yarım saat kısık ateşte pişirin.
Sıcak olarak servis yapın