MALZEMELER:
* 1 kase mantı
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
*1/2
fincanı sıvıyağ
*1
kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası ( yoksa sorun değil)
*6 bardak kaynar su
ÜZERİ İÇİN:
*1 dolu
kaşığı tereyağ veya margarin
*2 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
YAPILIŞI:
Tenceremize sıvıyağı ve salçaları alıp kokusu çıkana kadar kavuralım....
Üzerine kaynar suyu döküp kaynamasını bekleyelim...
Suyumuz kaynayınca içine mantılarımız ve haşlanmış nohutumuzu atalım ve mantılar yumuşayıncaya kadar pişirelim.....
Bu esnada 1 tane et bulyon atarsak çorbamız dahada lezzetli olacaktır....
Küçük bir tavada tereyağını eritip naneyi ekleyelim ve pişen çorbamızın üzerine dökelim..
ALINTIDIR