6 adet orta boy yuvarlak soğan, 6 tatlı kaşığı pirinç, 2 adet orta boy domates, 4 diş sarımsak
1 çay kaşığı biber salçası, isteğe bağlı kimyon, tuz, pul biber, kuru nane, sıvı yağ
Malzemeler
6 adet orta boy yuvarlak soğan
6 tatlı kaşığı pirinç
2 adet orta boy domates
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı biber salçası
isteğe bağlı kimyon, tuz, pul biber, kuru nane, sıvı yağ
Yapılışı
soğanları temizledikten sonra baş kısımdan başlayarak oyacak
ıyla üç kat kalacak şekilde yavaş yavaş içini çıkaralım.İçini hazırlamak için çıkardığımız soğanları doğrayalım, pirinç, domates, salça baharat,2 diş sarımsak ve yağ malzemelerini karıştırarak içini hazırlamış olduk.Soğanları doldurarak domates kabuklarıyla kapak yaparak tencereye dizelim. iki parmak su ilave edelim.soğanın daha çabuk pişeceğinden dolayı orta ateşte yaklaşık 25 dakika kontrol ederek pişirelim.Yemeğimiz hazırdır
Servis Önerileri
Soğanlar pişerken diğer tavada dövülmüş sarımsakları yağda salça ile hafif kavurup limon suyuile bir taşım kaynattıkdan sonra ocakta olan soğanların üzerine dökelim ocağı kapatıp kuru nane sermelim ve yemeği dinlendirelim afiyet olsun