FORUM HANIMEFENDİLER
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nuran34
Co Admin
Co Admin
nuran34


Mesaj Sayısı : 131
Kayıt tarihi : 17/04/10
Nerden : istanbul

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Empty
MesajKonu: Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması   Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Icon_minitimeC.tesi Nis. 24, 2010 12:34 pm

1 dizi kuru patlıcan , Yarım kilo orta yağlı kıyma, 2 büyük kuru soğan, 5 diş ezilmiş sarımsak, - 2 su bardağı pirinç, - 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası, – 1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası, – 1 yemek kaşığı erik ekşisi (veya limon suyu), – 1 yemek kaşığı nar ekşisi – Çeyrek su bardağı su, – 1 Çay kaşığı karabiber, – 1 Tatlı kaşığı tuz, – 1 Çay kaşığı kimyon, – 1 Tatlı kaşığı sumak, – 1 Tatlı kaşığı kuru nane, Dolmanın sosu için: , – 1 yemek kaşığı salça, – 4 yemek kaşığı sıvı yağ, – Kaynar su,


Malzemeler
- 1 dizi kuru patlıcan

- Yarım kilo orta yağlı kıyma

- 2 büyük kuru soğan

- 5 diş ezilmiş sarımsak

- 2 su bardağı pirinç

- 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası

- 1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası

- 1 yemek kaşığı Limon tozu (veya limon suyu)

- 1 yemek kaşığı nar ekşisi

- Çeyrek su bardağı su

- 1 Çay kaşığı karabiber

- 1 Tatlı kaşığı tuz

- 1 Çay kaşığı kimyon

- 1 Tatlı kaşığı sumak

- 1 Tatlı kaşığı kuru nane

Dolmanın sosu için:

- 1 yemek kaşığı salça

- 4 yemek kaşığı sıvı yağ

- Kaynar su

Yapılışı
Kuru patlıcanların ipini çıkarıp, kaynar su eklediğiniz tencerede 15-20 dakika kadar kaynatın. Patlıcanların ne çok sert, ne çok yumuşak olması lazım. Ardından soğuk sudan geçirip, bir kenara alın. Bu sırada kıymalı iç için, tüm malzemeleri yoğurun. Patlıcanların içini doldurun. Dikkat edilecek nokta, tepelerinden 1 parmak aşağıya kadar doldurulması gerektiği. Normal tariflerde bu şekilde doldurulan dolmaların ağızlarının sıkılıp, üstüste pişirilmesi tavisye ediliyor. Bu şekilde içlerinin dışarı çıkmayacağı söyleniyor. Ben içlerini biraz daha fazla doldurup, yayvan bir tencereye dizerek pişirdim. Tabii tek bir tencereye sığmadı, iki ayrı tencerede tek sıra halinde pişirdim.

Dizdiğiniz dolmaların üzerine hazırladığınız yağlı, salçalı sosu gezdirip,üstüne kapatacak şekilde su olacak sonra pişmeye bırakın.

Servis Önerileri
Özellikle kebap ya da ızgaraların yanında harika bir lezzet oluşturacaktır.

Püf Noktaları
- Daha acı sevenler kıyma karışımına arzu ettikleri miktarda pul biber ya da isot da ekleyebilirler.

- Daha ekşi sevenler ise nar ekşisinin veya limon suyunun miktarını 1 er yemek kaşığı olarak değiştirebilirler.

- Antepte bu dolma bıçak kıymasından yapılmaktadır. Sizin ya da kasabınızın böyle bir mahareti varsa mutlaka bıçak kıymasıyla deneyin.

- İç malzemesine sumak kaynatıp suyunu eklediklerini de duymuştum. Ama kaynatmayıp olduğu gibi eklemek de aynı tadı veriyor
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://;/nurannelisleri.blogspot.com
 
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» nohutlu patlican dolmasi‏
» hamile kalmayı kolaylaştıran kuru incir kürü
» A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte
» A.Usta Üsülü Kadınbudu Köfte2
» Akdeniz Usulü Köfte (4 Kişilik)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Dolmalar Zeytinyağlılar-
Buraya geçin: