Malzemeler
1 Paket (Dr.Oetker) Bitter Çikolatalı Puding
1 Paket (250 Gr.) Margarin (Sana-hamur işi)
3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Pudra Şekeri
1,5 Su Bardağı Fındık Aromalı Kek Un
2 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Hindistan Cevizi (yaklaşık)
Yapılışı
Margarini oda sıcaklığında iyice yumuşatın.
Margarinin üzerine, toz halindeki puding, pudra şekeri, fındık aromalı kek un ve 1 su bardağı beyaz un'u birlikte eleyin.
Yoğurmaya başlayın. Hamur toparlanıncaya kadar azar azar beyaz un eklemeye devam edin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini örterek, buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Hamurdan cevizden biraz iri parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Baş parmağınız ile içli köfte yapar gibi çevire çevire içini çukur yapın.
2 çay kaşığı hindistan cevizini ekleyin ve ağzını büzerek kapatın. Nazikçe yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.
Yağlı kağıt serili tepsiye, 2-3 cm. aralıklar ile dizin.
Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, 20-25 dk. pişirin.
Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacak, bir süre sonra sertleşecekler.
ALINTIDIR