FORUM HANIMEFENDİLER
HAMSİLİ PİLAV 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
HAMSİLİ PİLAV 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz:
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 HAMSİLİ PİLAV

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nuran34
Co Admin
Co Admin
nuran34


Mesaj Sayısı : 131
Kayıt tarihi : 17/04/10
Nerden : istanbul

HAMSİLİ PİLAV Empty
MesajKonu: HAMSİLİ PİLAV   HAMSİLİ PİLAV Icon_minitimeCuma Nis. 30, 2010 5:12 pm

MALZEMESİ

1 Kg. Hamsi,
2 Su bardağı pirinç,1 Su bardağı sıvı yağ,
1 Baş soğan,
1 Çorba kaşığı çamfıstığı,
1 Çorba kaşığı kuş üzümü,
2 Tatlı kaşığı tuz,
1 Tatlı kaşığı karabiber,
1 Tatlı kaşığı toz şeker,
2 Çorba kaşığı mısır unu.

YAPILIŞI

1.Balıkları temizleyip kılçıklarından çıkartarak yap­rak haline getiriniz,
2.Yarım su bardağı sıvı yağda ince kıyılmış soğan ile fıstıkları hafif sarartınız,
3.Suda bekletilmiş, yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ilâve ederek 1-2 dakika ağır ateşte karıştırınız,
4.Pirincin üzerine 3 bardak sıcak su, tuz, şeker, ka­rabiber ve kuş üzümünü ilâve ederek pilavı pişiriniz,
5.35-40 cm. çapında bir tepsiyi yağlayınız,
6.Hamsileri mısır ununa bulayınız
7.Hamsilerin yarısını sırtı tepsiye değecek şekilde aralıksız diziniz.
8.Üzerine pilav yayınız.
9.Hamsilerin diğer yarısını sırtlan dışta kalacak şe­kilde pilavın üzerine aralıksız diziniz.
10.Kalan yağı üzerine gezdirini,
11.Fırında hamsiler kızarana kadar pişiriniz,


HAMSİLİ PİLAV Hamsili
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://;/nurannelisleri.blogspot.com
 
HAMSİLİ PİLAV
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» PERDE PİLAV
» MERCİMEKLİ PİLAV
» Havuçlu Pilav
» Havuçlu Brokolili Pilav
» MANTARLI, TAVUK CİĞERLİ PİLAV

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Pilavlar-
Buraya geçin: