MALZEMESİ
1 Kg. Hamsi,
2 Su bardağı pirinç,1 Su bardağı sıvı yağ,
1 Baş soğan,
1 Çorba kaşığı çamfıstığı,
1 Çorba kaşığı kuş üzümü,
2 Tatlı kaşığı tuz,
1 Tatlı kaşığı karabiber,
1 Tatlı kaşığı toz şeker,
2 Çorba kaşığı mısır unu.
YAPILIŞI
1.Balıkları temizleyip kılçıklarından çıkartarak yaprak haline getiriniz,
2.Yarım su bardağı sıvı yağda ince kıyılmış soğan ile fıstıkları hafif sarartınız,
3.Suda bekletilmiş, yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ilâve ederek 1-2 dakika ağır ateşte karıştırınız,
4.Pirincin üzerine 3 bardak sıcak su, tuz, şeker, karabiber ve kuş üzümünü ilâve ederek pilavı pişiriniz,
5.35-40 cm. çapında bir tepsiyi yağlayınız,
6.Hamsileri mısır ununa bulayınız
7.Hamsilerin yarısını sırtı tepsiye değecek şekilde aralıksız diziniz.
8.Üzerine pilav yayınız.
9.Hamsilerin diğer yarısını sırtlan dışta kalacak şekilde pilavın üzerine aralıksız diziniz.
10.Kalan yağı üzerine gezdirini,
11.Fırında hamsiler kızarana kadar pişiriniz,