Adminiçe YÖNEETİCİ
Mesaj Sayısı : 1947 Kayıt tarihi : 29/12/09 Yaş : 38 Nerden : konya
| Konu: Havuçlu Pilav Paz Ocak 24, 2010 8:27 pm | |
| MALZEMELER *1 su bardağı pirinç *1,5 su bardağı su *2 adet havuç *1 adet küçük kurusoğan *1/2 demet dereotu *1/2 tablet tavuksuyu *1 kaşık tereyağ,3 kaşık sıvıyağ ( yağ miktarını herkes ayarlar diye düşünüyorum) YAPILIŞI Yağımızı tencereye alıp soğanları çok küçük doğruyoruz ve kavuruyoruz.Sonra rendelenmiş havuçları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Havucun rengi ve kokusu çıkana kadar kavurup suyunu ekliyoruz.Su kaynayınca yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi ekliyoruz.Tuzunu ve tavuk tableti ekleyip altını kısıyoruz.Pişmeye yakın dereotunu doğrayıp altını kapatıyoruz.Dinlenen pilavımızı tellendirip servis yapıyoruz.Ben pilav yapacağım pirinçleri en az 1-2 saat önceden ılık su tuzla ıslatırım.Çoğu bayan bilir ama ben bilmeyenler için eklemek istedim.... ALINTIDIR | |
|