FORUM HANIMEFENDİLER
PERDE PİLAV 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
PERDE PİLAV 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 PERDE PİLAV

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nuran34
Co Admin
Co Admin
nuran34


Mesaj Sayısı : 131
Kayıt tarihi : 17/04/10
Nerden : istanbul

PERDE PİLAV Empty
MesajKonu: PERDE PİLAV   PERDE PİLAV Icon_minitimeCuma Nis. 30, 2010 5:09 pm

MALZEMESİ

2 Su bardağı pirinç,
2 Çorba kaşığı tereyağ,
3 Su bardağı etsuyu veya tavuk suyu,
1 Çorba kaşığı çamfıstığı,
1 Çorba kaşığı kuş üzümü,
2 Tatlı kaşığı tuz,
1 Tatlı kaşığı karabiber.

HAMURU İÇİN

1 Yumurta,
1 Çay bardağı erimiş margarin,
Tuz, alabildiği kadar un.

YAPILIŞI

1.2 Çorba kaşığı tereyağda fıstıkları hafif sarartı­nız,
2.Sıcak suda bekletilmiş, yıkanmış ve süzülmüş pi­rinci ilâve ediniz ve 5 dakika kavurunuz,
3.3 Su bardağı etsuyu, tuz, karabiber ve kuş üzü­mü İlâve ederek, ağır ateşte pilavı pişiriniz,
4.Bir yumurtayı 1 tatlı kaşığı tuz ve erimiş marga­rinle çırpınız,
5.Aldığı kadar unla, açılacak yumuşaklıkta bir hamur yapınız,
6.Hamuru 2 mm. kalınlığında açınız,
7.Altı yuvarlak yağlanmış tencereye açılan yuf­kayı yayınız ve kenarlarını tencereden dışarı sarkıtını,
8.Hazırlanan pilavı tencereye sıcak olarak boşal­tınız ve kaşıkla hafif bastırarak düzeltiniz,
9.Tencere kenarından sarkan yufkayı pilavın üze­rine kapatınız,
10.Fırında kızartarak servis tabağına tencereyi ters döndürünüz,
11.Sıcak servis yapınız.
PERDE PİLAV Perde
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://;/nurannelisleri.blogspot.com
 
PERDE PİLAV
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Havuçlu Pilav
» HAMSİLİ PİLAV
» MERCİMEKLİ PİLAV
» Havuçlu Brokolili Pilav
» MANTARLI, TAVUK CİĞERLİ PİLAV

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Pilavlar-
Buraya geçin: