DOMATES DOLMASI
Malzeme ;
1 kg. domates, 300 gr. kıyma,
2 kaşık pirinç,
2 adet domates,
1 kaşık yağ,
Maydanoz.
Tuz,
karabiber,
Yarım kaşık şeker.
Not : Salamura yaprakla yapmak istediğiniz zaman yaprağı yıkayıp sıcak suda yarım saat bırakıp «Tuzu çıksın» diye sonra temizce yıkayıp istediğiniz şekilde kullanınız.
Yapılışı :
1) Domateslerin sap kısımlarını bir kapak çıkartacak şekilde kesiniz.
2) içlerini oyarak bir kaba boşaltınız.
4) Domateslerini içlerine doİma içi doldurup bir tepsiye yerleştiriniz.
5) Domateslerin içlerinden çıkan suya yarım kaşık şeker koyup eritiniz.
6) Bu şeker eritilmiş, kâfi miktarda suyu domateslerin üzerine dökünüz.
7) Fırında veya ağzını kapatıp ateş üzerinde pişiriniz.
8 ) Pirinçler uzaymca ateşten alıp servis yapınız.
ALINTIDIR