İçli Köfte
MALZEMELER
* 750 gr dana kıyması(iki kere çekilmiş)
* 1,5 su bardağı ince bulgur
* 3-4 yumurta(1 tanesi hamura 2-3 tanesi kızartırken kullanılacak.;
* 1 Avuç ceviz içi
* 1 çorba kaşığı çam fıstığı
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 3 soğan
* 1 torba kaşığı margarin
* 1 su bardağı zeytinyağ
* 2
kaşığı karabiber ve tuz
* 2
kaşığı kimyon
* 1
kaşığı kırmızı biber 1 demet maydanoz
İÇİNİN HAZIRLANIŞI :
1— İnce doğranmış soğan,çam fıstığı ve margarin kavrulur.Kıymanın yarısı ilave edilir.Suyunu çekince,tuz,karabiber kimyon,dövülmüş ceviz,kuş üzümü ve kıyılmış maydanoz konup karıştırılır.
2— ince bulgur ile Kıymanın diğer yarısı,tuz, karabiber, kırmızı biber ve 1 yumurta,ara sıra su serperek iyice yoğrulur.
3— Yumurtadan küçük parçalara ayrılıp avuç içinde parmak
ı ile mümkün olduğu kadar ince açılır.
4— Hazırlanan iç köftelere doldurulup delik büzülerek küçültülür.İyice kapanınca ıslak avuç içinde sıkılıp düzeltilir.
5— Kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlanır.(Suyu kaynatma) İçli köfteler delikli kepçe ile alınıp çatalla çarpılmış yumurtaya batırılır kızgın zeytinyağda kızartılır
ALINTIDIR