FORUM HANIMEFENDİLER
A.Usta Üsülü Kadınbudu Köfte2 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
A.Usta Üsülü Kadınbudu Köfte2 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 A.Usta Üsülü Kadınbudu Köfte2

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
seyda55
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
seyda55


Mesaj Sayısı : 18
Kayıt tarihi : 13/01/10

A.Usta Üsülü Kadınbudu Köfte2 Empty
MesajKonu: A.Usta Üsülü Kadınbudu Köfte2   A.Usta Üsülü Kadınbudu Köfte2 Icon_minitimeCuma Ocak 15, 2010 1:46 pm

MALZEMELER
500 gr. YAĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr BALDO PİRİNÇ
2 adet YUMURTA
100 gr KURU SOĞAN
1/2 demet MAYDANOZ
30 gr ZEYTİNYAĞI
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN

HAZIRLANIŞI
Soğan rendelenerek tavaya konan kıymanın yarısı ile birlikte orta derecede ( 5 dakika ) kavrulur.Fazla yağı süzülerek derince bir kaba alınıp; içine ince kıyılmış yarım demet maydanoz., 5 dakika haşlanıp suyu süzülmüş pirinç, bir yumurtanın sarısı konup istenildiği kadar tuz ve biber eklenerek 10 dakika kadar iyice yoğurulur.( Osmanlı mutfağında bazı yörelerde içine kimyon- kekik- ince çekilmiş ceviz ilave edildiği yazılmışsa da kişisel zevke göre düşünülmelidir ) Hazırlanan harçtan yassı ve oval biçimde hazırlanan köfteler önce una daha sonra da küçük ve derin bir kap içince iyice çırpılan bir yumurta ile sarısı ayrılan diğer yumurtanın akına bir kaç kez bulunıp kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızrtılarak kağıt havlu üzerine çıkarılır. ( Yumurta akı ne kadar fazla olursa köftelerin saçakları o kadar fazla olacaktır ) Kağıt havlu üzerinde fazla yağı alınan köfteler yanında istenen bir garnitür ile ( Sebze sotesi - pilav- patares püresi vs) . ile sıcak olarak ısıtılmış tabaklarda servis edilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
A.Usta Üsülü Kadınbudu Köfte2
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte
» Akdeniz Usulü Köfte (4 Kişilik)
» Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Köfteler-
Buraya geçin: