Lorlu kurabiye malzemeleri
■250 gram tereyağı
■1 yumurta sarısı
■1 kabartma tozu
■3 çorba kaşığı pudra şekeri
■Alabildiği kadar un
■1
fincanı pekmez
İçi için
■250 gram tuzsuz lor
■1 çay bardağı pudra şekeri
Lorlu kurabiye tarifi
Tereyağını, yumurta sarısını, pudra şekerini ve 1
fincanı pekmezi iyice karıştırın, kabartma tozu ve un ilave edip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar bölüp elle açın. Lor ile pudra şekerini karıştırıp 1 tatlı kaşığı alarak hamurun ortasına koyup poğaça gibi kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. 170 derece ısıtılmış fırında pembe renkte pişirin. Sıcakken üstüne pudra şekeri ve pekmez serpin, servis yapın.