Malzemeler :
* 1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 9 çorba kaşığı margarin
* 3 adet yumurta sarısı
* 12 su bardağı su
* 1 adet limon
* 150 gr un
* biber, tuz
Yapılışı :
Eti nohut iriliğinde doğrayın. Eti 12 su bardağı su ve bir tutam tuz koyarak pişirin. Tavaya 8 çorba kaşığı yağ koyarak unu kavurun. Kavrulan unu azar azar pişen etli suya karıştıra karıştıra ilave edin. 10 dakika kadar kaynatın. Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Pişen çorbadan azar azar ilave edip, karıştırın. Daha sonra bu karışımı çorbanın içine boşaltın. 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi biraz kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. Servis yapın.
alıntı