• 250 gr kıyma
• 2 su bardağı pirinç
• 2 adet kuru soğan
• 2 adet domates
• 2 diş sarımsak
• ½
fincanı un
• 10 bardak su ya da et suyu
• 5-6 sap maydanoz
• 4
kaşığı yağ,
• 1
kaşığı domates salçası
• Tuz
• karabiber
• Nane
• kekik
Bütün sebzeler ince ince kıyılır. Sonra yağ ile 5 Dakika kadar kavrulur.
Üzerine yarım fincan un eklenir. Un iyice kavrulduktan sonra salça ve pirinç eklenir. 5 dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir.
Su ve baharatlar ilave edilir ve sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır.
Diğer yanda kıyma, tuz ve biberle yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içine katılır. 10 dakika kadar daha kaynatılır ve ocaktan indirilir.
Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz konur. Afiyet olsun