FORUM HANIMEFENDİLER
Çiftlik Çorbası 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Çiftlik Çorbası 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 Çiftlik Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nuran34
Co Admin
Co Admin
nuran34


Mesaj Sayısı : 131
Kayıt tarihi : 17/04/10
Nerden : istanbul

Çiftlik Çorbası Empty
MesajKonu: Çiftlik Çorbası   Çiftlik Çorbası Icon_minitimeSalı Nis. 27, 2010 12:12 pm

• 250 gr kıyma
• 2 su bardağı pirinç
• 2 adet kuru soğan
• 2 adet domates
• 2 diş sarımsak
• ½ kahve fincanı un
• 10 bardak su ya da et suyu
• 5-6 sap maydanoz
• 4 yemek kaşığı yağ,
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• Tuz
• karabiber
• Nane
• kekik
Bütün sebzeler ince ince kıyılır. Sonra yağ ile 5 Dakika kadar kavrulur.

Üzerine yarım fincan un eklenir. Un iyice kavrulduktan sonra salça ve pirinç eklenir. 5 dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir.

Su ve baharatlar ilave edilir ve sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır.

Diğer yanda kıyma, tuz ve biberle yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içine katılır. 10 dakika kadar daha kaynatılır ve ocaktan indirilir.

Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz konur. Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://;/nurannelisleri.blogspot.com
 
Çiftlik Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sebze Çorbası (detoks çorbası)
» Mercimek Çorbası
» Gerdan Çorbası
» Patates Çorbası
» Kafkas Çorbası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Çorbalar-
Buraya geçin: