Malzemeler;
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
sosu için;
1 kaşık salça
3-4 su bardağı su
tuz
Köftesi için;
750 gr dana kıyma
1 paket köfte harcı
1 adet yumurta
Patates püresi için;
4 adet orta boy patates
yarım
kaşığı tereyağı
2-3
kaşığı süt
tuz
Hazırlanışı;
Köfte harcı, kıyma ve 1 adet yumurtayı yoğurup köfte kıvamına getirin. Cevizden büyük parçalar alıp yuvarlak şekline getirin ve içini oyarak çanak şekli verin. Sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye dizin 180C’de 20 dk pişirin.
Patates püresini hazırlarken, patatesleri soyup 4′e bölün üzerini örtecek kadar suyun içinde pişene kadar haşlayın. Haşlanmış patateslerin suyunu süzüp üzerine teryağı, süt ve tuzu ilave edip ezerek püre haline getirin. (blendır dan geçirin)
Fırından çıkardığınız köftelerin içine hazırladığınız papates pürelerinden doldurun. 3-4 bardak suya 1
kaşığı salçayı ve tuzu ekleyin. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerinden tepsiye dökün. Tekrar fırında 20 dk daha pişirin son olarak kaşar peynirlerini köftelerin üzerine koyun ve 5 dk, peynirler eriyinceye kadar bekletin. Afiyet olsun.
ALINTIDIR