FORUM HANIMEFENDİLER
Konya Su Böreği 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Konya Su Böreği 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 Konya Su Böreği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Adminiçe
YÖNEETİCİ
YÖNEETİCİ
Adminiçe


Mesaj Sayısı : 1947
Kayıt tarihi : 29/12/09
Yaş : 37
Nerden : konya

Konya Su Böreği Empty
MesajKonu: Konya Su Böreği   Konya Su Böreği Icon_minitimeSalı Ocak 12, 2010 8:39 pm

Su Böreği

Su böreği, Konya’nın ziyafet sofralarında çok kullanılır. Günümüzde pasta ve bulgurlu yiyeceklere dönüşen ikram sofralarında yüzyıllardan gelen zarif bir lezzeti yansıtır.

4 kişiden fazla

Fırın Isısı:250derece

Pişme süresi:25 –30 dakika

Tepsi ölçüsü:35-40 cm. çapında bir tepsi

2yk sadeyağ (tepsiyi yağlamak için)

1ölçü kıymalı börek içi

4 yumurta

1 sb su

1tk tuz

5 sb un

1 sb eritilmiş sadeyağ(hamurları yağlamak için)

Haşlama suyu:

3 lt su

2 yk tuz

2 yk zeytinyağı

Yapılışı: Unu, hamur tahtasına ele, ortasını aç, yumurtaları kır, suyu ve tuzu ilave et, kenarlarından un alarak sert bir hamur yap,15 dakika yoğur, 12 beze yap, un serpilmiş bir tepsiye al, yaş bez altında 30 dakika dinlendir. Dinlenen bezeleri oklava ile olabildiğince ince aç, çok az un serperek üst üste koy, muntazam olanlarından ikisini alta ve üste sermek için ayır, birini tepsiye ser. Diğerlerini dörde böl. Büyük bir tencerede haşlama suyunu tuz ve zeytinyağı ile kaynat. Dörde bölünen bezeleri suya ikişer üçer at, en az 2 dakika haşla. Hamurlar su yüzüne çıkınca kevgirle al, başka tencerede hazırlanmış soğuk suya at, ters çevrilmiş süzgeç üzerine alarak sularını süzdür, tepsiye döşe. Tepsiye iki üç yufka döşeyince erimiş yağdan bir yemek kaşığı gezdir. Yufkalar yarıya gelince içini yay, diğer yufkaları da aynı şekilde haşlayarak döşe, üstüne ayrılan kuru yufkayı muntazam kapat, fırça ile üzerini yağla. Ateş üzerinde çevirerek veya fırında pişir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://taha2007.yetkin-forum.com
 
Konya Su Böreği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Konya Yöresi Etliekmek Tarifi
» UŞAK BÖREĞİ
» Paçanga Böreği
» bayat ekmek böreği

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Yöresel Yemeklerimiz-
Buraya geçin: