FORUM HANIMEFENDİLER
Paçanga Böreği 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Paçanga Böreği 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 Paçanga Böreği

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
Adminiçe
YÖNEETİCİ
YÖNEETİCİ
Adminiçe


Mesaj Sayısı : 1947
Kayıt tarihi : 29/12/09
Yaş : 37
Nerden : konya

Paçanga Böreği Empty
MesajKonu: Paçanga Böreği   Paçanga Böreği Icon_minitimeÇarş. Nis. 21, 2010 7:38 pm

Paçanga Böreği İçin Gerekli Malzemeler
Dilimlenmiş pastırma (100 gram),
Domates (1 adet orta boy)
Sivribiber ( 2 adet orta boy)
Kaşar peyniri (1 su bardağı dolusu rendelenmiş, 70 gram)
Maydanoz (yarım demet)
Sarılması için yumurta beyazı (1 adet)
Yufka (üçgen şeklinde kesilmiş 4 adet)
Kızartma yağı (2 su bardağı yağ)

Yağını Unutmayın
Servis edilmeden önce bir tabağa koyduğunuz peçeteler yardımıyla kızartmış olduğunuz yufkaların yağının emilmesini sağlayın.

Nasıl Paçanga Böreği Pişirilir
1- Tavaya az miktarda (1-2 çorba kaşığı) yağ koyun. Yağ kızdıktan sonra ince jülyen kesilmiş biberleri tavaya atın ve biberleri bir iki dakika kızartın.

2- Biberlerin ardından tavaya pastırmayı ilave edin ve tavayı sallayarak malzemeleri karıştırın. Küp küp doğranmış domatesleri tavaya ilave edin ve 1-2 dakika karıştırın. İnce doğranmış maydanozu ilave edin ve tavayı ateşten alın.

3- Kavurduğunuz malzemeyi bir başka kaba alın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırın. Yeni bir tavaya börekleri kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ koyun ve kızmasını bekleyin.

4- Bu arada üçgen şeklinde kestiğiniz yufkaların her birinin içine 1 çorba kaşığı malzeme koyun ve yuvarlayarak sarın.

5- Kızarmış yağın içine hazırladığınız börekleri atın. Yufkalar altın rengini alana kadar, her iki yönde de yanmamasına dikkat ederek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

6- Kızarttığınız börekleri kağıt bir peçete üzerine alarak yağının süzülmesini sağlayın ve sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://taha2007.yetkin-forum.com
nuran34
Co Admin
Co Admin
nuran34


Mesaj Sayısı : 131
Kayıt tarihi : 17/04/10
Nerden : istanbul

Paçanga Böreği Empty
MesajKonu: Geri: Paçanga Böreği   Paçanga Böreği Icon_minitimeÇarş. Nis. 21, 2010 9:36 pm

[b] çiçek teşekkür
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://;/nurannelisleri.blogspot.com
 
Paçanga Böreği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Poğaça Ve Börekler-
Buraya geçin: