Krep oldukça esnek bir hamur, isterseniz tuzlu isterseniz tatlı
olarak hazırlayabilirsiniz. Temel malzemeleri un, yumurta ve süt.
İsterseniz farklı esanslarla da tatlandırabilirsiniz.Benim yaptığım gibi muz, elma, çilek ya da farklı meyvalarla sunup isterseniz pastasını bile yapabilirsiniz.
Kahvaltılarınıza keyifli bir tat katmak, akşamları tatlı niyetine
sunmak, sahurda ise doyurucu bir şeyler yapmak isterseniz denemenizi
tavsiye ederim. Sevgiler
Malzemeler:1 adet yumurta
1 su bardağı çok amaçlı un
3 tatlı kaşığı kakao
1 tutam tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı süt ya da 1 su bardağı su +1 su bardağı süt
1 peket şekerli vanilin
Pişirmek için sıvıyağ ya da tereyağı
İçi için:4 adet muz
Çikolatalı sos
Yapılışı:1- Yumurta ve sütü yumurta tamamen dağılıncaya kadar çırpın.
2- Karışımın üzerine un, su, vanilin, kako, tuz ve kabartma tozunu
ekleyerek topaksız akışkan bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya
devam edin.
3- Krep hamuru hazır olunca teflon tavayı yağlayın ve ısıtın. Tava ısınınca içine 1 kepçe hamur dökün.
4- Kepçenin tersi ile tavaya yayarak üzeri göz göz oluncaya kadar
pişirin ve diğer tarafını çevirin. Krep pişince servis tabağına alın.
Tüm krepler bitene kadar aynı işlemi yapın.
5- Krepin içine isteğinize göre nutella, bal ya da kaymak sürerek 1 adet muz koyarak rulo yapın.
6- Hazırladığınız ruloları dilimleyin ve servis tabağına alın, üzerine çikolatalı sos dökerek servis yapın.