hünkar çorbası
Hünkâr çorbası
8 kişilikPişirme Süresi: 20 dkHazırlama Süresi: 15 dk
Hünkâr çorbası malzemeleri
1 bayat ekmek içi 1 su bardağı süzme yoğurt 8 su bardağı et suyu Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber 2 çorba kaşığı margarin, tuz Hünkâr çorbası hazırlanışı Hünkâr çorbası: Ekmek içini ufalayıp derin bir kaba alın. Yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. 7-8 saat bekletip tekrar karıştırın.
Bir tencerede et suyunu kaynatın. Yoğurtlu ekmek içini ilave edip 15 dakika karıştırarak pişirin.
Margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Karıştırıp çorbaya ekleyin. Tuz ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.
Şefin Yorumu :
BAYAT EKMEKLERİ ATMAYIN!
Bayat ekmekleri değerlendirmek için, son derece sağlıklı ve besleyici bir çorba örneği. Bayat ekmekleri robotta ezip galeta unu olarak da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hünkâr çorbası artık hazır, afiyet olsun