Adminiçe YÖNEETİCİ
Mesaj Sayısı : 1947 Kayıt tarihi : 29/12/09 Yaş : 38 Nerden : konya
| Konu: pastacı kreması tarifleri Cuma Nis. 09, 2010 1:06 pm | |
| VANİLYALI PASTACI KREMASI Malzemeler
- 3 Su Bardağı (600 ml.) Süt
- 2 Çay Bardağı Toz Şeker
- 1 Çay Bardağı Un
- 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
- 1 Paket Vanilya
- 2 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
- Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
KAKAOLU PASTACI KREMASIMalzemeler
- 3 Su Bardağı Süt
- 2 Çay Bardağı Şeker
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
- 2 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
- Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
BİTTER ÇİKOLATALI PASTACI KREMASIMalzemeler
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 1 Çay Bardağı Un
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 200 Gr. Bitter (Kuvertür) Çikolata
Yapılışı
- Çikolata hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Çikolatayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak, çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
BEYAZ ÇİKOLATALI PASTACI KREMASIMalzemeler
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 1 Çay Bardağı Un
- 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 150 Gr. Beyaz (Kuvertür) Çikolata
Yapılışı
- Çikolata hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Çikolatayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak, çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
Servis Önerileri;
- Yukarıdaki kremaları, pastaların ara katlarında kullanabilir, profiterol yada ekler pastaların içini doldurabilir, meyve jöleli tatlılarda muhallebi olarak kullanabilirsiniz.
- Kaselerin dibine bisküvi, kek vs. koyarak üzerine bu kremaları ılık iken döküp, ev yapımı nefis pudingler hazırlayabilirsiniz.
- Kremaların içine portakal kabuğu yada limon kabuğu rendeleyebilirsiniz, özellikle meyveli pastalarda sade kremanın içinde limon kabuğu rendesi, çikolatalı fıstıklı pastalarda, çikolatalı kremanın içinde portakal kabuğu rendesi nefis oluyor.
hunerlibayanlar.blogspot.com dan alıntı | |
|