FORUM HANIMEFENDİLER
Ramazanda serinleten şerbet tarifleri  8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Ramazanda serinleten şerbet tarifleri  8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 Ramazanda serinleten şerbet tarifleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Adminiçe
YÖNEETİCİ
YÖNEETİCİ
Adminiçe


Mesaj Sayısı : 1947
Kayıt tarihi : 29/12/09
Yaş : 37
Nerden : konya

Ramazanda serinleten şerbet tarifleri  Empty
MesajKonu: Ramazanda serinleten şerbet tarifleri    Ramazanda serinleten şerbet tarifleri  Icon_minitimeSalı Ağus. 17, 2010 7:26 pm

Limon Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 4 limon suyu, 200 gr toz şeker, 2 litre su, 1 yemek kaşığı bal, 3 tane karanfil

Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap içerisinde 8 saat bekletin. Sonra suyu ekleyip tencerede kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.

Vişne Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 500 gr vişne, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 2 çubuk tarçın, 4-5 tane karanfil

Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap içinde 8 saat kadar bekletin. Daha sonra bir tencereye alın ve suyu da ekleyip kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.

Üzüm Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 500 gr üzüm suyu, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı bal, 1 defneyaprağı, 2 cl mavi renklendirici (isteğe bağlı)

Üzümleri toz şekerle birlikte ezin. Su hariç kalan malzemeyi geniş bir kaba üzümlerle birlikte aktarın. 8 saat kadar bekletin. Suyu ekleyin ve kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.

Portakal Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 7 portakal, 1 litre taze portakal suyu, 300 gr toz şeker, 2 litre su

Portakalları ufak dilimler halinde kesin. Üzerine toz şekeri döküp iyice ezin. Daha sonra portakala suyunu ve suyu ilave edip bire kapta 8 saat kadar bekletin. Bir tencereye alıp, kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra süzüp servis yapın.

Kavun Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 125 gr bal, 300 gr kavun, 1 çay bardağı şeker şurubu, 1 limonun suyu, 1 çay kaşığı zencefil, 2 litre su, 2 dal defneyaprağı

Kavunu dilimleyin. Bal ve suyu mikserde iyice ezilinceye kadar çırpın. Defneyaprağı, zencefil, şeker şurubu ve limon suyunu ilave edip kaynatın. Soğutup, süzün ve servis yapın.

Nane Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 2 limon, yarım demet taze nane, 1 su bardağı toz şeker, 2 litre su

Limonların suyunu sıkın. Taze nane yapraklarını iyice ezin ve limon suyuyla karıştırın. Toz şeker ve suyu ilave edip iyice karıştırın. Kapalı bir kapta 8 saat bekletin. Şerbeti kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.

Kaynak:Milliyet
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://taha2007.yetkin-forum.com
 
Ramazanda serinleten şerbet tarifleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» pastacı kreması tarifleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Tatlılar-
Buraya geçin: