Limon Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 4 limon suyu, 200 gr toz şeker, 2 litre su, 1
kaşığı bal, 3 tane karanfil
Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap içerisinde 8 saat bekletin. Sonra suyu ekleyip tencerede kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.
Vişne Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 500 gr vişne, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 2 çubuk tarçın, 4-5 tane karanfil
Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap içinde 8 saat kadar bekletin. Daha sonra bir tencereye alın ve suyu da ekleyip kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.
Üzüm Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 500 gr üzüm suyu, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 1
kaşığı bal, 1 defneyaprağı, 2 cl mavi renklendirici (isteğe bağlı)
Üzümleri toz şekerle birlikte ezin. Su hariç kalan malzemeyi geniş bir kaba üzümlerle birlikte aktarın. 8 saat kadar bekletin. Suyu ekleyin ve kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.
Portakal Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 7 portakal, 1 litre taze portakal suyu, 300 gr toz şeker, 2 litre su
Portakalları ufak dilimler halinde kesin. Üzerine toz şekeri döküp iyice ezin. Daha sonra portakala suyunu ve suyu ilave edip bire kapta 8 saat kadar bekletin. Bir tencereye alıp, kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra süzüp servis yapın.
Kavun Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 125 gr bal, 300 gr kavun, 1 çay bardağı şeker şurubu, 1 limonun suyu, 1 çay kaşığı zencefil, 2 litre su, 2 dal defneyaprağı
Kavunu dilimleyin. Bal ve suyu mikserde iyice ezilinceye kadar çırpın. Defneyaprağı, zencefil, şeker şurubu ve limon suyunu ilave edip kaynatın. Soğutup, süzün ve servis yapın.
Nane Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 2 limon, yarım demet taze nane, 1 su bardağı toz şeker, 2 litre su
Limonların suyunu sıkın. Taze nane yapraklarını iyice ezin ve limon suyuyla karıştırın. Toz şeker ve suyu ilave edip iyice karıştırın. Kapalı bir kapta 8 saat bekletin. Şerbeti kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.
Kaynak:Milliyet