FORUM HANIMEFENDİLER
Erikli Dolma 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Erikli Dolma 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 Erikli Dolma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Adminiçe
YÖNEETİCİ
YÖNEETİCİ
Adminiçe


Mesaj Sayısı : 1947
Kayıt tarihi : 29/12/09
Yaş : 38
Nerden : konya

Erikli Dolma Empty
MesajKonu: Erikli Dolma   Erikli Dolma Icon_minitimePaz Nis. 04, 2010 7:56 pm

Malzemeler
250 gr yağlı kıyma
2 adet patlıcan
½ kg kabak
6 adet dolmalık biber
125 gr asma yaprağı
½ kg domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı margarin
½ kg can eriği
2-3 adet soğan
½ baş sarımsak
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın. Yaprakları hafifçe haşlayın.
Pirinci ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın.
Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın.
Domateslerin kabuklarını temizleyin çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın.
Bir kapta kıyma domates kıyılmış sebze içleri yağ salça doğranmış soğan sarımsak tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
Pirinci ilave ederek yoğurun. Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın.
Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin.
Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin.
Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmaları önce hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin.
Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle birlikte servis yapın.

AFİYET OLSUN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://taha2007.yetkin-forum.com
 
Erikli Dolma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» katıklı dolma
» zeytinyagli yaprak sarma / dolma

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Dolmalar Zeytinyağlılar-
Buraya geçin: