Malzemeler
250 gr yağlı kıyma
2 adet patlıcan
½ kg kabak
6 adet dolmalık biber
125 gr asma yaprağı
½ kg domates
1
kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
2
kaşığı margarin
½ kg can eriği
2-3 adet soğan
½ baş sarımsak
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın. Yaprakları hafifçe haşlayın.
Pirinci ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın.
Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın.
Domateslerin kabuklarını temizleyin çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın.
Bir kapta kıyma domates kıyılmış sebze içleri yağ salça doğranmış soğan sarımsak tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
Pirinci ilave ederek yoğurun. Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın.
Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin.
Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin.
Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmaları önce hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin.
Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN