1 paket Selva Kalem Makarna
* Süt
Köfte için:
* 250 gr kıyma
* 1 adet soğan,
* 1
kaşığı Selva İrmik
* 1
kaşığı Selva Un
* 1 adet yumurta
* Kimyon
* Kekik
* Tuz
* Kırmızı biber
* Karabiber
Kızartmak için:
* Sıvıyağ
* 1
kaşığı tereyağı
* 4 adet domates,
* 1 adet çarliston biber
Anadolu Amber durum buğdayı irmiğinden üretilen Selva Kalem Makarnanızın pişme süresi 8-10 dakikadır.
Hazırlanışı:
1. Tüm köfte malzemelerini karıştırarak yoğurun.
2. Yoğrulan kıymadan misket büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak top köfteler hazırlayın.
3. Hazırlanan köfteleri una bulayarak kızgın yağda kızartın ve sonra kâğıt havlunun üzerine alın. Domatesleri soyun ve küp küp doğrayın.
4. Çarliston biberi de aynı büyüklükte doğrayın.
5. Ayrı bir tencereye tereyağını koyun ve içine hazırladığınız biber ve domatesleri ilave edin. Arkasından köfteleri de koyun ve bir tutam tuz ilave ederek domatesler salça kıvamına gelene kadar pişirin.
6. Son olarak Selva Kalem makarnaları ilave edin ve tahta bir kaşık
ıyla yavaşça karıştırın.
7. Sıcak sıcak servis edin.
Devamı:
http://www.mutfaksirlari.com/misket-kofteli-makarna.html#ixzz0k9frXOXU