Adminiçe YÖNEETİCİ
Mesaj Sayısı : 1947 Kayıt tarihi : 29/12/09 Yaş : 38 Nerden : konya
| Konu: Enginar Salatası Paz Nis. 04, 2010 7:49 pm | |
| Malzemeler: - 6 adet içli iri enginar - yarım kaşık un - 2 limon - 3 patates - 1 fincanı zeytinyağ - tuz Hazırlanışı: Enginarın taç yaprakları sıyırılarak koparılır. Saplar dibinden kesilir.Fazla derinleşmeden soyulur.İçleri kaşıkla çıkarılır.Unlu ve tuzlu su ile haşlanır (kararmaması için). Servis tabağına alınıp zeytinyağ ve limon gezdirilir. Haşlanmış patates soyulup püre yapılır. Zeytinyağ, limon suyu ve tuz karıştırılıp enginarların içine doldurulur. Zevke göre süslenir (zeytin, maydanoz, havuç, bezelye, turşu v.s.). | |
|