Börülce Salatası
MALZEMELER:
500 gram taze börülce
3 adet küçük Girit kabağı
3 adet tatlı yeşilbiber
2 adet tatlı kırmızıbiber
1,5 adet limonun suyu il 3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Börülceler ayıklanır ve yıkanır. Kaynar suya atılır. İçine tuz ilave edilerek, börülceler yumuşayana kadar pişirilir. İkiye bölünmüş kabaklar ve iri doğranmış biberler ilave edilir. Kabaklar yumuşadığında sebzeler süzülerek, süzme suyundan bir su bardağı ayrılır. Bu suyun içine zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve limon suyu ilave edilerek çırpılır; Haşlanan sebzelerin üzerine dökülür, soğutularak servis yapılır.
ALINTIDIR