FORUM HANIMEFENDİLER
ÇOCUKLARDA ASTIM VE TEDAVİSİ 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
ÇOCUKLARDA ASTIM VE TEDAVİSİ 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 ÇOCUKLARDA ASTIM VE TEDAVİSİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nuran34
Co Admin
Co Admin
nuran34


Mesaj Sayısı : 131
Kayıt tarihi : 17/04/10
Nerden : istanbul

ÇOCUKLARDA ASTIM VE TEDAVİSİ Empty
MesajKonu: ÇOCUKLARDA ASTIM VE TEDAVİSİ   ÇOCUKLARDA ASTIM VE TEDAVİSİ Icon_minitimeCuma Mayıs 07, 2010 10:43 am

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesinde Dünya Astım Günü nedeniyle astımlı çocukların ailelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya Tahan, burada yaptığı konuşmada, astımın çocuklarda en sık görülen kronik hastalıklardan biri olduğunu belirtti. Astımın tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu, ancak astıma yol açan etkenlere dikkat etmek gerektiğini ifade eden Tahan, "Türkiye’de yaklaşık 4 milyon astım hastası var. Ülkemizde erişkinlerde astım hastalığının görülme oranı yüzde 11’e, çocuklarda ise yüzde 18’e kadar çıkabiliyor." dedi.



"DÜNYADA 300 MİLYON ASTIM HASTASI VAR"

Astımın dünyada tüm yaş gruplarında ve her iki cinste görülen bir hastalık olduğunu, dünyada 300 milyon civarında astım hastası olduğunu söyleyen Tahan, şu bilgileri verdi: "Astım, hava yollarının uzun süre iltihaplanması olarak tanımlanmaktadır.

Alerjenler, kimyasallar, sigara, hava kirliliği, viral enfeksiyonlar, meslek, sosyo ekonomik düzey, aile büyüklüğü, diyet, obezite ve kalıtsal etkenler astıma yol açmaktadır. Eğer anne ve babanın birinde astım hastalığı varsa, çocukta astım hastalığı oluşma riski yüzde 30’dur. Eğer anne ve babanın her ikisinde de astım hastalığı varsa, çocukta astım hastalığı oluşma riski yüzde 70’dir. Astım tek başına kalıtsal hastalık olmadığından mutlaka astıma yol açan çevresel etkenler ve alerjenlerin iyi tespit edilmesi gerekir."

"ÖZELLİKLE ÇOCUKLARDA ASTIMA DİKKAT"

Özellikle çocuklarda astım hastalığına dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Tahan, hastalığın çocuklarda bir kez ortaya çıkan ya da tekrarlayan hışıltılı solunum atağı, geceleri sorun yaratan öksürük, egzersiz sonrasında öksürük ya da hışıltılı solunum, nefes ile alınan alerjenlere ya da hava kirliliğine maruz kalma sonrasında hışıltılı solunum, göğüste sıkışma hissi ya da öksürük, soğuk algınlığının göğse inmesi ve iyileşmesinin 10 günden fazla sürmesi gibi belirtilerle ortaya çıktığını kaydetti.

ASTIMDAN KORUNMA YOLLARI

Doç. Dr. Tahan, astımdan korunma yolları hakkında da şu uyarılarda bulundu: "Evde ve iş yerinde havalandırma artırılmalı, rutubet önlenmelidir. Kumaş döşeli eşyalar yerine deri, suni deri, ahşap ve plastikten yapılmış olanlar tercih edilmelidir.

Ev işi yaparken maske kullanılmalıdır. Güçlü bir elektrik süpürgesi ile haftada en az bir kere etkili bir temizlik yapılmalı, ardından nemli bir bezle silinerek temizlik tamamlanmalıdır. Mümkünse evde halı kullanılmamalıdır. Tüylü ve içi dolu oyuncaklar alınmamalı veya ortadan kaldırılmalıdır.

Yatak takımları en az haftada bir yıkanmalı, evdeki kullanılmayan eşyalar dolaplarda saklanmalıdır. Alerjik kişinin olduğu eve hayvan alınmamalı, dışarıda hayvanla teması olanlar eve bu kıyafet ile gelmemelidir. Açıkta çöp, gereksiz eşya, yiyecek bırakılmamalı ve mutfak temizliğine özen gösterilmelidir. Evde nem azaltılmalı ve doğal havalandırma artırılmalıdır."

Doç. Dr. Fulya Tahan
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://;/nurannelisleri.blogspot.com
 
ÇOCUKLARDA ASTIM VE TEDAVİSİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» çocuklarda balgam tedavisi
» Astım Hastalığı
» Hamileyken astım ilacı almak en güvenli yol
» Çocuklarda Göz Sulanması
» Kötü kokulu akıntı ve tedavisi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: BEBEK SAĞLIĞI VE BAKIMI :: Çocuk Hastalıkları-
Buraya geçin: