FORUM HANIMEFENDİLER
Madımak Mıhlaması 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Madımak Mıhlaması 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 Madımak Mıhlaması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Adminiçe
YÖNEETİCİ
YÖNEETİCİ
Adminiçe


Mesaj Sayısı : 1947
Kayıt tarihi : 29/12/09
Yaş : 37
Nerden : konya

Madımak Mıhlaması Empty
MesajKonu: Madımak Mıhlaması   Madımak Mıhlaması Icon_minitimePerş. Şub. 04, 2010 6:28 pm

Madımak Mıhlaması

Malzemeler:

1 kilogram madımak
1 adet büyük soğan
100 gram tereyağı
6 adet yumurta
tuz
karabiber
kırmızı biber


Hazırlanışı:

Madımakları bol su ile yıkayıp süzün. İnce ince doğrayın.

Soğanı ayıklayıp yıkayın, küp şeklinde doğrayın.

Genişce bir tavaya yağı koyup ısıtın, soğanları ekleyin, şeffaflaşana kadar çevirin. Madımakları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun, tuzlayıp biberleyin.

Yumurtaları karıştırma kabına kırın, tuz ve biber ilavesiyle homojen hale gelene kadar çırpın. Tavadaki kavrulmuş madımakların üstüne dökün. Bir kaşık yardımıyla iyice birbirine karıştırıp yayın. Üstüne kapak kapatıp pişirin.

Altı kızardıktan sonra bir tabak yardımıyla alt üst edip öteki tarafını da pişirin, kırmızı biber ekip sıcak olarak yiyin.


ALINTIDIR
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://taha2007.yetkin-forum.com
 
Madımak Mıhlaması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Sebze Yemekleri-
Buraya geçin: