Madımak Mıhlaması
Malzemeler:
1 kilogram madımak
1 adet büyük soğan
100 gram tereyağı
6 adet yumurta
tuz
karabiber
kırmızı biber
Hazırlanışı:
Madımakları bol su ile yıkayıp süzün. İnce ince doğrayın.
Soğanı ayıklayıp yıkayın, küp şeklinde doğrayın.
Genişce bir tavaya yağı koyup ısıtın, soğanları ekleyin, şeffaflaşana kadar çevirin. Madımakları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun, tuzlayıp biberleyin.
Yumurtaları karıştırma kabına kırın, tuz ve biber ilavesiyle homojen hale gelene kadar çırpın. Tavadaki kavrulmuş madımakların üstüne dökün. Bir kaşık
ıyla iyice birbirine karıştırıp yayın. Üstüne kapak kapatıp pişirin.
Altı kızardıktan sonra bir tabak
ıyla alt üst edip öteki tarafını da pişirin, kırmızı biber ekip sıcak olarak yiyin.
ALINTIDIR