Browni
Malzemeler
- 4 adet yumurta,
- 2 su bardağı tozşeker,
- 3 çorba kaşığı kakao,
- 1 paket eritilmiş margarin,
- 2,5 su bardağı un,
- 1 su bardağı süt,
- Kabartma tozu ve vanilya.
- Süslemek için hindistancevizi
Yapılışı
4 yumurta beyaz hale gelene kadar çırpılır. 2 su bardağı tozşeker eklenerek 2 dakika daha çırpılır. 3 çorba kaşığı kakao, 1 bardak süt, 1 paket eritilmiş margarin, 1 paket vanilya eklenerek çırpılır.
Bu malzemeden 1 su bardağı ayrılır. 2,5 su bardağı un ve kabartma tozu katılarak 2 dakika daha çırpılır. Tepsiye dökülüp fırında pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz, ayrılan malzemenin pastanın içine işlemesi için pastaya çatal batırılır. Ayrılan malzeme üzerine dökülür. Arzu edilirse hindistancevizi ile süslenip servis yapılır.
ALINTIDIR