Malzemeler
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
3 Yemek Kaşığı (konserve) Mısır
1 Adet Kırmızı Biber
3-4 Adet Mini Salatalık (kornişon) Turşusu
6-7 Dal Dereotu
2-3 Dal Maydanoz
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
Yapılışı
Mercimeği yıkayıp süzün. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip, 3-4 kaynatın ve süzün. (siyah suyunu süzmüş olacaksınız böylelikle)
Mercimeğin üzerine, iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ve 15-20 dk. mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Mercimekler yumuşak ama hafif diri olmalı.
Haşlanan mercimeği süzün.
Derin bir kaba, kırmızı biberi ve turşuları minik minik doğrayın. Kıyılmış dereotu ve maydanoz, mısır, mercimek, yağ, limon, tuz ve nar ekşisini ekleyip, karıştırın.
ALINTIDIR