Malzemeler
1 Paket (500 gr.) Mantar
10-12 Adet Kırmızı Biberli Yeşil Zeytin
3 Yemek Kaşığı (haşlanmış) Mısır
7-8 Adet Kornişon Turşu
7-8 Dal Maydanoz
Zeytinyağ
Limon
Tuz
Yapılışı
Mantarları musluğun altında, hafifçe ovarak, üzerindeki siyahlıklar gidecek şekilde yıkayın. İnce ince dilimleyin. (Çok ince olmasına gerek yok, pişerken küçülüyorlar)
1,5 Lt. kaynar suya, 1 adet limonun suyunu sıkın ve mantarları 20-25 dk. orta ateşte, bu limonlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, çok az sudan geçirin ve iyice süzülmesi için biraz bekletin.
Turşu ve zeytinleri ince ince dilimleyin, kıyılmış maydanoz, mısır ve mantarları karıştırın.
Damak zevkinize göre zeytinyağ, tuz ve limon suyu ekleyin.
Çok fazla bekletmeden servis yapın.
ALINTIDIR