cilekli jelibon
Malzemeler:
1 kilo çilek
1 su bardağı şeker ( şekeri damak zevkinize göre artın yada azaltın)
1 tatlı kaşığı jelatin ( silme)
Yapılışı:
1- Çileği yıkayıp temizleyin. Dilimleyin ve rondoda püre haline getirin.
2-Püreyi, şekeri sos tavanıza alıp pişirin.
3-Jelatini soğuk suda eritin. Kaynamaya başladığında sosunuz jelatini katıp iyice karıştırın ve ocaktan alın.
4-Ilıyınca çeşitli şekillerdeki kalıplara döküp dolaba kaldırın.
Ben midi silikon muffin kalıplarımı kullandım. Bir kısmınıda düz borcama döktüm. Yaklaşık yarım santimlik kalınlıkta kare kalıba döktüğüm jelibonu kurabiye kesicilerle kalp, yıldız,
şeklinde kesip pastaları süsledim.
ALINTIDIR