FORUM HANIMEFENDİLER
Kırmızı biberli ve iç pilavlı tavuk sarma 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Kırmızı biberli ve iç pilavlı tavuk sarma 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 Kırmızı biberli ve iç pilavlı tavuk sarma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Adminiçe
YÖNEETİCİ
YÖNEETİCİ
Adminiçe


Mesaj Sayısı : 1947
Kayıt tarihi : 29/12/09
Yaş : 38
Nerden : konya

Kırmızı biberli ve iç pilavlı tavuk sarma Empty
MesajKonu: Kırmızı biberli ve iç pilavlı tavuk sarma   Kırmızı biberli ve iç pilavlı tavuk sarma Icon_minitimeÇarş. Ocak 20, 2010 6:56 pm

Kırmızı biberli ve iç pilavlı tavuk sarma Biberz

Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü _İnceltilmiş
2 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet sarımsak

Pilav İçin:

1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
Nane, tuz, karabiber

Yapılışı:

Kırmızı biberleri 20 dk kadar haşlayın..Haşlama işlemi bittikten sonra, soğuk su dolu bir kaba alarak biraz bekletin, kabukları bu şekilde daha rahat soyulacak.Kabuklarını soyduğunuz kırmızı biberleri 2 adet tavuğu saracak şekilde büyük bir tabağa yayın..

Pilavı hazırlayın.Bunun için, ince ince doğranmış soğanı, 2 yemek kaşığı sıvıyağda pembeleştirin. Dolmalık fıstığı da ekleyerek 2-3 dk. daha kavurun.Yıkanıp süzülmüş 1 çay bardağı pirinci ekleyin, kısık ateşte 5 dk.kavurun.

Kuş üzümü, nane, tuz ve karabiberi ekleyin. En son 2 çay bardağı sıcak su ekleyerek pirinçler çok az diri kalacak şekilde pişirip, ocaktan alın..

1 adet sarımsağı çok ince dövün.1 yemek kaşığı sıvıyağda çok az kavurun.

Kabuklarını soyduğunuz kırmızı biberi geniş bir tabağa yayın.İçine sarımsaklı yağdan sürün.İnceltilmiş tavuk göğsünü üzerine yayın…İçine, tavuğu rahatça saracak ölçüde (fazla olmasın, rahat saramazsınız) pilavı paylaştırın. Tavuğu rulo şeklinde sarın..

1 çay bardağı sıcak su eklediğiniz fırın tepsisine ruloları alın..Üzerine alüminyum folya kapatarak ya da benim gibi kapaklı fırın tepsisi kullanarak 175 derecede, 30-40 dk. pişirin.

Maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://taha2007.yetkin-forum.com
 
Kırmızı biberli ve iç pilavlı tavuk sarma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Et Yemekleri-
Buraya geçin: