Kuruyemişli Kek
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı hindistancevizi sütü
1 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı bardak un
1 su bardağı kabuksuz karışık kuruyemiş
8 adet kıyılmış kuru incir
8 adet kıyılmış kuru kayısı
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın, bembeyaz olana (şeker tamamen eriyene kadar) ve karışım pürssüz bir hal alana kadar çırpın.
Hindistancevizi sütü ve sıvı yağı ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edin.
Unu ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz ve akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Kuruyemişleri ve kıydığınız kayısı ve kuru inciri ekleyerek spatula
ıyla 2-,-3 kez karıştırın.
Kek kalıbını, yumurta fırçanızı sıvıyağa batırarak yağlayın ve hamuru kek kalıbına boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin. Pişip pişmediğini kürdan yada bıçak
ı ile anlayabilirsiniz. (Kürdan ıslak çıkarsa birkaç dakika daha pişirin).
Dağılmaması için kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyin.
ALINTIDIR