FORUM HANIMEFENDİLER
Kerevizli Mercimek Çorbası 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Kerevizli Mercimek Çorbası 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 Kerevizli Mercimek Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
kirmizi37
Moderatör
Moderatör
kirmizi37


Mesaj Sayısı : 28
Kayıt tarihi : 03/01/10
Yaş : 47
Nerden : istanbul

Cüzdan
Altın Altın: 0
para para: 0

Kerevizli Mercimek Çorbası Empty
MesajKonu: Kerevizli Mercimek Çorbası   Kerevizli Mercimek Çorbası Icon_minitimeSalı Ocak 05, 2010 10:39 am

Malzemesi:
6 bardak su
2 su bardağı kırmızı mercimek
500 gram sığır kemiği
2 orta boy havuç
1 orta boy kereviz
1 orta boy soğan
1/2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
5 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı sadeyağ veya mutfak margarini
1 kahve fincanı un
1 adet francala
50 gram kaşarpeyniri.

Sığır kemiği yıkanıp bir tencereye konulur. Ve su ilave edilir. Mercimek önce ayıklanır ve bolca yıkanır. Ve tencereye konulur. İrice kesilen havuçlar, kereviz ve soğan ilave edilir. Tuz, karabiber, defne yaprağı da ilave edilerek orta ateşte bir saat kaynatılır. Çorba ateşten indirilip süzgeçten geçirilir. Diğer bir tencereye yağ ile un konulur. Bir tel ile karıştırılarak bir dakika kavrulur. İçerisine, süzülen çorba yavaş yavaş ilave edilir. Bir kaynama alır almaz çorba ateşten indirilir. Francala ufak ufak kesilir, tepsiye konulur. Üzerine kaşarpeyniri rendesi serpilir, kızgın fırında on dakika kurutulur, çorba ile beraber servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kerevizli Mercimek Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Çorbalar-
Buraya geçin: