FORUM HANIMEFENDİLER
bebeğiniz anlatıyor: onbir aylık oldum. 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
bebeğiniz anlatıyor: onbir aylık oldum. 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 bebeğiniz anlatıyor: onbir aylık oldum.

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Adminiçe
YÖNEETİCİ
YÖNEETİCİ
Adminiçe


Mesaj Sayısı : 1947
Kayıt tarihi : 29/12/09
Yaş : 38
Nerden : konya

bebeğiniz anlatıyor: onbir aylık oldum. Empty
MesajKonu: bebeğiniz anlatıyor: onbir aylık oldum.   bebeğiniz anlatıyor: onbir aylık oldum. Icon_minitimeÇarş. Haz. 02, 2010 12:44 pm

On Birinci Ayımda Fiziksel Gelişimim:

Bu ay annemin elini tutarak ilk adımlarımı atmaya başladım. Hatta tek başıma kısa bir süre için ayakta bile durabiliyorum. Bu gelişmeler annemle babam için büyük mutluluk kaynağı tabiki, ama aynı zamanda artık benim peşimden hiç ayrılmaz oldular, evde karşılaşabileceğim tehlikelerden beni korumak içinmiş bu!! Halbuki ne gereği var tüm bu telaşın, ben koca adam oldum artık, kendi başımın çaresine bakamaz mıyım sanki?
Annem beni giydirirken ben de kollarımı ve bacaklarımı uzatarak ona yardımcı oluyorum artık.



On Birinci Ayımda Algısal ve Sosyal Gelişimim:

"Anne, baba" dışında birkaç kelime daha söylemeye başladım. Bana söylenen bazı basit emir cümlelerini anlayabiliyorum. Büyüklerin çıkardıkları sesleri hep taklit etmeye çalışıyorum ama hala anlamıyorlar beni galiba.

Sevdiğim oyuncakları işaret ediyorum, hemen getirip veriyorlar bana. Burnumun, kulaklarımın, ağzımın yerini biliyorum artık, sorduklarında elimle gösterebiliyorum bile. Ayrıca artık isteklerimi sadece ağlayarak değil, çeşitli sesler çıkararak ya da el ve yüz hareketlerimle de belli edebiliyorum.



Aşılarım:

Gelecek ay, Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak aşım var. Her üç hastalık da virüsler tarafından meydana getirilen ve tedavisi olmayan hastalıklardır. Genellikle tam iyileşme ile sonuçlanmalarına rağmen oldukça ciddi ve ağır tablolara ve kalıcı hasarlara da yol açabilirler. Tek korunma yöntemi ise aşılanmaktır.

9. ayda yaptırdığınız kızamık aşısının etkisi bu ek doz ile daha da güçlenecektir. Kızamık hastalığı ülkemizde görülen ve kış sonu ve bahar aylarında salgınlar yapabilen, bulaşıcılık oranı yüksek ve solunum yolu ile hızla yayılabilen bir hastalıktır. Kızamık hastalığına bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklar (ishal, orta kulak iltihabı, zatürre, beyin tutulumu) 5 yaşın altındaki çocuklarda ve 20 yaş üzeri erişkinlerde daha sık olarak gözlenmektedir.

Kızamıkçık, kızamık gibi solunum yolu ile yayılan ve oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Solunum yolu ile yayılır ve kış sonu ve ilkbaharda salgınlar yapabilir. Özellikle aşılanmamış kişiler erişkin çağa ulaştıklarında hastalığı geçirirlerse oldukça ağır geçirebilir ve ciddi sorunlarla sonuçlanabilir. Kızamıkçık, en çok da hamileler için riskliymiş, bebeklerinde çok ciddi sakatlıklara sebep oluyormuş.

Kabakulak da diğer iki hastalık gibi solunum yolu ile bulaşır ve benzer dönemlerde salgın yapabilir. İyi huylu bir hastalık gibi görünmesine karşın beyin tutulumu ve işitme kaybı gibi ciddi sonuçlar doğurabilir.

Gelecek ay bir de Hepatit A aşımın ilk dozu yapılacakmış, sakın unutma annecim!..



Anneye Not:

- Bebeğiniz artık basit emirleri ve "Hayır" kelimesini anlar ancak bunlara genelde uymamayı tercih edecektir. Hayır kelimesinin bebeğiniz üzerindeki etkisini artırmak için bu kelimeyi sadece gerçekten ciddi uyarılarda bulunmak istediğiniz durumlarda kullanın. Bu dönemde genellikle bebeğiniz yaptığınız bir uyarıyı ertesi güne unutmuş olacaktır. Ancak yine de ona doğru ve yanlışları öğretmek, disipline yönelik eğitime başlamak için çok erken bir dönem olduğunu düşünmeyin. Örneğin evdeki köpeğinizin kuyruğunu çekmeye çalışıyorsa elini yavaşça tutun, gözlerine bakıp "Hayır. Bu, köpeğin canını yakıyor!" diyerek, ona eliyle köpeği nasıl okşayacağını gösterin.
- Bebeğinizin konuşma yeteneğini geliştirmesine yardımcı olmak için;
. Basit ve anlaşılır bir dilde ve sıklıkla onunla konuşun. Birlikteyken yaptığınız her eylemi, etrafta gördüğü herşeyi ona açıklayın.
. Bebeğiniz anlaşılmaz seslerle ve kelimelerle size birşeyler anlatmaya çalışırken tüm ilginizi ona vererek, onu dinlediğinizi belli edin. Onun kendine has konuşmasının içinden gerçeğe yakın kelimeleri seçerek ona geri söyleyin; böylece sizin onu anladığınızı ve ona karşılık verdiğinizi düşünecektir.
. Etraftaki nesneleri ona tanıtırken "büyük, küçük, dolu, boş, sıcak, soğuk" gibi sıfatlardan faydalanın; gerekiyorsa sayıları kullanın.
. Nesneleri tanıtırken renklerini de belirtmeyi unutmayın.
. Bebeğinize sık sık kitap okuyun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://taha2007.yetkin-forum.com
 
bebeğiniz anlatıyor: onbir aylık oldum.
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» bebeğiniz anlatıyor: on aylık oldum...
» bebeğiniz anlatıyor: beş aylık oldum...
» bebeğiniz anlatıyor :üç aylık oldum...
» bebeğiniz anlatıyor: iki aylık oldum...
» bebeğiniz anlatıyor: bir aylık oldum...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: BEBEK SAĞLIĞI VE BAKIMI :: Ay Ay Bebek Gelişimi-
Buraya geçin: