FORUM HANIMEFENDİLER
GEBELİK HAFTASI 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
GEBELİK HAFTASI 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz:
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 GEBELİK HAFTASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Adminiçe
YÖNEETİCİ
YÖNEETİCİ
Adminiçe


Mesaj Sayısı : 1947
Kayıt tarihi : 29/12/09
Yaş : 37
Nerden : konya

GEBELİK HAFTASI Empty
MesajKonu: GEBELİK HAFTASI   GEBELİK HAFTASI Icon_minitimeSalı Nis. 27, 2010 7:36 pm

1. GEBELİK HAFTASI
Gebelik ortalama 40 hafta, yani 9 AY 10 GÜN devam eden bir süreçtir. Tıbbi olarak gebelik başlangıcınızı hamile kaldığınız adet döngünüzde (adet döngüsü üreme çağında olan bir kadının bir adet kanamasının ilk gününden diğer adet kanamasının ilk gününe kadar olan süreci tanımlar) gördüğünüz adetin ilk günü belirler. Bu nedenle gebeliğinizin birinci haftası aslında henüz hamile olmadığınız bir dönemdir.
2. GEBELİK HAFTASI
Geçen hafta içerisinde bebeğinizin oluşumuna katkıda bulunacak ve ona sizin genetik yapınızı verecek yumurta hücresinin gelişimi hakkında bilgiler verdik. Bu hafta ise bebeğinizin genetik yapısının kalan yarısını oluşturacak eşinize ait sperm hücresi hakkında bilgiler edineceksiniz.
3. GEBELİK HAFTASI
Yumurtalıkta gelişen folikül çatladıktan sonra serbestleşen yumurta hücresi sıklıkla aynı taraftaki Fallop tüpünün saçakları tarafından içeriye alınır ve tüpün iç boşluğunda ilerlemeye başlar.Gebelik oluşabilmesi için yumurtlama gerçekleştikten sonraki ilk saatlerde yumurta hücresinin spermlerle karşılaşması gerekir. Bir yumurta hücresinin etrafını çok sayıda (yaklaşık 1000 adet) sperm hücresi kuşatmasına karşın bunlardan normalde yanlızca bir tanesi yumurta hücresi içine girmeyi başarabilir.
4. GEBELİK HAFTASI
Sizden ve eşinizden gelen hücrelerin “tek vücutta birleşmesi” sonucu oluşan yeni canlı, yani bebeğiniz sizin ve eşinizin genlerinin harmanlanmasıyla oluşmuş, yani hem sizden hem de eşinizden esinlenerek tasarlanmış size benzeyen ancak sizden apayrı bir genetik yapıya sahip bir birey olarak aramıza katılmıştır.
5. GEBELİK HAFTASI (4+0, 4+6. GÜNLER)
Bu hafta adetiniz gecikti ve bu gecikmenin bir gebeliğe bağlı olduğundan ciddi bir şekilde şüphelenmeye başladınız. Hamile olduğunuzu öğrenmek için gebelik testi yaptırmaya karar verdiniz. Şimdi bu testlerin biraz ayrıntısına gireceğiz:
Eczaneden aldığınız testlerle yapacağınız idrarda gebelik testi negatif geldiğinde sonuç çok güvenilir olmayabilir. Zira bu testler kandan idrara geçen beta HCG hormonu belli bir seviyeye ulaşmadan pozitif sonuç vermeyebilirler. Bu test negatif çıkarsa ve siz hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız bir kliniğe baş vurmanızda fayda var. Burada doktor muayenesi olmaya gerek kalmadan gebelik testi yapılmasını talep edebilirsiniz. Kliniklerde kullanılan test kitleri daha hassas olduklarından hatalı şekilde negatif sonuç verme olasılıkları oldukça düşüktür.

Doktor önerisine göre kanda yapılan rakamsal beta HCG ölçümleri daha erken ve daha doğru sonuç verseler de bu testler pahalıdır ve kan alınmasını gerektirir. Bu nedenle bu testleri ancak doktorunuz önerirse yaptırın.
6. GEBELİK HAFTASI (5+0, 5+6. GÜNLER)
Gebelikte östrojen ve progesteron hormonlarının salgısında önemli değişiklikler meydana gelir ve hormonların günlük salgılanma miktarı ve hatta gün içindeki salgılanma hızı değişir. Bu değişikliklerin amacı sizi bedenen ve ruhen gebelik ve doğuma hazırlamaktır. Duygusal dalgalanmalar yaşıyorsanız bunun nedeninin hormonlardaki değişimler olduğunu bilmelisiniz.
7. GEBELİK HAFTASI (6+0, 6+6. GÜNLER)
Hamile olduğunuzu eşiniz ve en yakınlarınız dışında kimler biliyor? Anne adaylarının çoğu "test doğru değildir.." veya "düşük olur..." gibi kaygılarla gebe olduklarını hemen söylemekten çekinirler. Ancak çalışıyorsanız üstünüzdeki kişiye, yani "patronunuza" gebe olduğunuzu söylemenizde fayda var. Gebeliğin bu erken dönemlerinde çeşitli şikayetler nedeniyle istirahat etme gibi gereklilikler ortaya çıkabilir ve amirinizin sizin yanınızda olması açısından ona hamile olduğunuzu söyleyin. Arkadaşlarınıza ne zaman söyleyeceğiniz ise size kalmış...
Gebeliğin bu erken dönemlerinde varolan bulantılardan en az etkilenmek için:

* Sabah yataktan kalkmadan önce kraker ya da bisküvi gibi gıda maddelerinden birkaç adet atıştırın ve bunları yedikten sonra yataktan kalkın.
* Günlük öğününüzü üç öğünde değil, beş ya da altıya bölerek alın.
* Sıvıları yemekler arasında alın. Yemekler esnasında fazla sıvı alarak midenizi doldurmayın.
* Midenize ve bağırsaklarınıza dokunan yiyeceklerden uzak durun.
8. GEBELİK HAFTASI (7+0, 7+6. GÜNLER)
Gebelik hormonlarınızın etkisiyle bu haftalarda çeşitli cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Bazı anne adayları ergenlik dönemindeki sivilcelerinin geri döndüğünü görüp şaşırabilir. Gebelikte cildin yağ salgısı arttığından cildiniz sivilce oluşumuna elverişli hale gelmiştir. Endişelenmeyin. Bu cilt değişiklikleri sıklıkla birinci trimesterden sonra kaybolur. Çok ender durumlarda ise bu değişiklikler tüm gebelik boyunca devam edebilir.
9. GEBELİK HAFTASI (8+0, 8+6. GÜNLER)
Göğüslerinizdeki dolgunluk ve hassasiyet bu gebelik haftasında biraz daha artmış olabilir. Daha önce de belirtildiği gibi göğüslerinizi alttan iyi destekleyen bir sütyen kullanmalısınız. Yine artan gebelik hormonlarının etkisiyle mide yanması ve hazımsızlık gibi şikayetler de bu haftada ortaya çıkabilir. Midenizin hiçbir zaman aşırı dolmaması gerekir. Ayrıca mide yanması yapan yiyeceklerden (bu yiyecekler kişiden kişiye değişir) uzak durmalısınız.
10. GEBELİK HAFTASI (9+0, 9+6. GÜNLER)
Uzun süreli oturmak ve uzun süreli ayakta durmak dolaşım sisteminizi yavaşlatır. Bu da basur, varis, ayaklarda aşırı şişme gibi istenmeyen durumların ortaya çıkmasını kolaylaştırır. İki saatte bir en az 10 dakika dolaşmalısınız. Dolaşmak bacak kaslarının arasında yer alan toplardamarları harekete geçirir.

Otururken, sandalyenin kenarının dizinizin arka kısmını "kesmemesine" özen göstermelisiniz. Zira bu bölgeye en ufak bir bası bacağın altkısmından kalbe dönen toplardamarların yolunun engellenmesine neden olur. Hemen şimdi sandalyede oturma pozisyonunuzu tekrar gözden geçirin.
11. GEBELİK HAFTASI (10+0, 10+6. GÜNLER)
Hamilelik döneminde bel ağrıları genelde ikinci trimester sonuna doğru ortaya çıksalar bile siz önleminizi şimdiden almalısınız.

İşte size birkaç öneri:

* Otururken, belinizin arkasıyla koltuğunuz arasında hiçbir boşluk kalmamalıdır. İşyerinizde, evinizde, arabanızda oturduğunuz heryerde bu kural geçerlidir. Koltuğunuz buna uygun değilse sürekli yanınızda bulundurduğunuz sert bir yastığı (bu katlanmış bir nevresim de olabilir) belinizle koltuğunuz arasına koyarak bu boşluğu doldurmalısınız.
* Birşey almak için eğilirken bu işlemi belinizi bükerek değil, bacaklarınızı dizlerinizden bükerek yapmalısınız.
* Yatağınız ortopedik özellikler taşımıyorsa (ortopedik yatak, nispeten sert olan bir yataktır ve yattığınızda içine gömülmezsiniz) yatağınızı değiştirin.
* "Karnınız çıktıkça" bu belirginleşmeye direnmeyin. Karnınızı içeriye çekerek gizlemeye çalışmak yerine bırakın dışarı çıksın ve büyüyen karnınızdan gurur duyun.

Bu haftadan itibaren saçlarınızın ve tırnaklarınızın çok daha hızlı uzadığını farGEBELİK HAFTASI Kedierseniz şaşırmayın. Bu, hormonlarınızın yarattığı değişikliklerden diğer bir tanesidir.

Bu haftalardan itibaren anne adayları haftada ortalama 450 gram alırlar, ancak sizin beden yapınıza ve kalıtsal etkenlere bağlı olarak bu kilo alımı önemli derecede farklılıklar gösterebilir. Besleyiciliği düşük, kalorisi yüksek gıdalardan tüm gebelik boyunca uzak durduğunuz sürece fazladan aldığınızı düşündüğünüz kiloların yağ dokusu deposu olma olasılıkları son derece düşüktür. Bazı anne adaylarının bedenlerinin daha fazla su tutma eğiliminde olduğunu unutmayın.
12. GEBELİK HAFTASI (11+0, 11+6. GÜNLER)
Gebeliğinizin inanılmaz bir hızla ilerlediğini düşünüyor olabilirsiniz. Bazı anne adayları daha bu haftalarda bir an önce bebeklerine kavuşmanın hayalini kurarlar. Bebeğinizin çoktan sizinle birlikte var olduğunu unutmayın ve gebeliğinizin keyfini çıkarmaya devam edin.
Ancak bu haftalarda kan hacminin artmasına bağlı olarak başağrısı şikayetlerinizde artış ortaya çıkabilir.

Migreni olan anne adayları için iyi haber, bu durumun çoğunlukla gebeliğin ilerleyen haftalarında iyileşme eğilimi göstermesidir.

Gebelik dönemindeki baş ağrılarının bir kısmı bilgisayar başında uzun süre oturma, görme kusurları, sinüzit, diş sorunu gibi nedenlere bağlı olabileceğinden inatçı baş ağrılarında gerekli branş hekimine başvurulmalıdır.
13. GEBELİK HAFTASI (12+0, 12+6. GÜNLER)
Bu dönemde karnınızda ve özellikle de sağ kasığınızda ağrılar ortaya çıkabilir.
Diğer önemli bir nokta: gebelik her ne kadar evrensel bir olgu olsa da, ülkeler arasında uygulama ve yaklaşım farklılıkları çok belirgindir. Çeviri kaynaklardan değil, bizzat ülkemizde doğum yardımı uygulayan Türk doktorlarının derlediği, ülkemize uygun kaynaklardan faydalanın.






google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://taha2007.yetkin-forum.com
 
GEBELİK HAFTASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Gebelik ve Yaz Dönemi
» Gebelik nedir
» Gebelik Belirtileri
» Diyabet ve Gebelik
» Gebelik (hamilelik) Belirtileri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: KADIN SAĞLIĞI & GEBELİK &DOĞUM :: hamile baynlara-
Buraya geçin: