FORUM HANIMEFENDİLER
Ayran Çorbası ve Umulmadık Gezme 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Ayran Çorbası ve Umulmadık Gezme 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz:
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 Ayran Çorbası ve Umulmadık Gezme

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nuran34
Co Admin
Co Admin
nuran34


Mesaj Sayısı : 131
Kayıt tarihi : 17/04/10
Nerden : istanbul

Ayran Çorbası ve Umulmadık Gezme Empty
MesajKonu: Ayran Çorbası ve Umulmadık Gezme   Ayran Çorbası ve Umulmadık Gezme Icon_minitimeSalı Nis. 27, 2010 12:09 pm

Ayran Çorbası ve Umulmadık Gezme Ayran_corba


Ayran çorbası:

Malzemeler:

1 su bardağı aşurelik buğday

1 kase yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 kuru soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

Bir tutam aşotu ( Erzurum’da bulunan bir ot.Bazı yörelerde tohumu kişniş olarak bulunur.Erzurumlular bu otu sırf kışın bu çorbada kullanmak için yazdan salamura yaparlar.Sonra da bütün kış neredeyse her gün J afiyetle içerler.Bana da sevgili yengem yapmıştı.)

Arzuya göre minik minik köfteler (daha önceden tuz, karabiber ve kuru ekmek ile yoğrulup fındık büyüklüğünde yapıp yapışmayacak şeklide buzluğa koyup oradan kullanabilirsiniz)



Yapılışı:



1. Öncelikle aşurelik buğdayı bir gece önceden yıkayıp üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suda bir taşım kaynatıp ertesi güne kadar o kapta bekletin.
2. Bir kase yoğurdun içine bir kaşık un koyalım.Blendırdan geçirelim.Tamamen pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım.
3. Aşurelik buğdayın içine bir bardak su ekleyip kaynamaya bırakalım.
4. O kaynamaya başlayınca önce köfteleri atın.
5. Ayrı bir yerde soğanı yemeklik doğrayıp tereyağıyla kavurun.
6. Onlar pişince yavaş yavaş yoğurt ve unlu karışımı dökün.
7. Karıştırmaya başlayın.Tamamen kaynamaya başlayınca kıvamını kontrol edin.Çok sıvı ya da çok katı olmamalı. Özellikle çok katı olmamasına özen gösterin çünkü soğuyunca tamamen katılaşıyor.
8. Aşotunu yıkayıp çorbaya ekleyelim.
9. Ardından soğanlı karışımı isterseniz tabaklara paylaştırın isterseniz tencereye ilave edin.



Not: Eğer aşotu bulamazsanız bu çorbayı yapmamazlık etmeyin.Kuru nane ile de yapabilirsiniz..Tuzunu en son ilave edin.



Afiyet olsun…
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://;/nurannelisleri.blogspot.com
 
Ayran Çorbası ve Umulmadık Gezme
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Çorbalar-
Buraya geçin: