Et yemeklerinin yanında garnitür olarak
özel davet günlerinde salata olarak sunabileceğiniz
hem göze hem damak zevkine kitap eden renkli patates topları [/COLOR][/B]
renkli patates topları:40-45 adet
malzemeler: * 8-9 orta boy patates
* 1-2
kaşığı tereyağı
* tuz
* 3 adet havuç, rendelenmiş
* küçük bir demet dereotu veya maydanoz, doğranmış
* kırmızı biber
hazırlanması: 1. patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. ezme aleti ile hepsini geniş bir kapta ezin. tereyağını ilave edin. patateslerin sıcaklığı ile yağın erimesini sağlayın. en son tuzunu ekleyip karıştırın.
2. ayrı ayrı tabaklara havucu, dereotunu ve biberi koyun. patatesten bir miktar alıp avcunuzda top yapın. daha sonra bu topu havuca bulayıp tabağa yerleştirin. bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
afiyet olsun
alıntıdır