FORUM HANIMEFENDİLER
tüp bebekte başarı için... 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
tüp bebekte başarı için... 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 tüp bebekte başarı için...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
@gamzejik@
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
@gamzejik@


Mesaj Sayısı : 263
Kayıt tarihi : 03/01/10
Yaş : 35
Nerden : afyooonnnn

Cüzdan
Altın Altın: 0
para para: 0

tüp bebekte başarı için... Empty
MesajKonu: tüp bebekte başarı için...   tüp bebekte başarı için... Icon_minitimePtsi Mart 15, 2010 1:22 pm

Tüp Bebekte Başarı
TUP BEBEK YÖNTEMİNİ DENEMENİN BİR SINIRI YOK. SONSUZ KERE DENENEBİLİR. ANCAK HER OLUMSUZ DENEME, HASTA İÇİN HEM MANEVİ HEM MADDİ ÇÖKÜNTÜ DEMEK. OYSA TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE BAŞARIYI ARTTIRMANIN PÜF NOKTALARI VAR.

seçeceğiniz tüp bebek ünitesinin doğum oranı önemli. Medicana ' Bahçelievler Tüp Bebek Ünitesi Direktörü Doç. Dr. Süha Sönmez bunu, "Üniteden eve giden bebek oranı" diye niteliyor. Tüp bebek üniteleri gebelik oranlarını çok yüksek gösterebilir. Ancak bir ünitenin başarısı, o üniteden kaç kişinin kucağına bebek aldığıyla ölçülür. Doç. Dr. Sönmez, gebelikle sonuçlanmayan her denemenin psikolojik olarak yıpratıcı bir süreç olduğunun altını çiziyor. Doç. Dr. Sönmez, tüp bebek uygulamasında başarıyı arttırmanın mümkün olduğunu söylüyor ve çocuk sahibi olmak isteyenlere şu tavsiyelerde bulunuyor:

Hastanın yapması gerekenler:

1)Yaşınız ilerlemeden deneyin!
Hasta başarılı olmak istiyorsa, kendilerine de tüp bebek önerilmişse yaşlarını ilerletmeden tüp bebek için başvurmalı. Kısırlık sebebi ne olursa olsun, eğer annenin yaşı gençse, başarı oranı artar. 45 yaşına kadar tüp bebek uygulaması yapılabilir. Ama 40 yaşından sonra gebelikte başarı oranı yüzde 15 Tere kadar düşer. 35 yaşın altında bu oran yüzde 40-45 Tere yükselir. 20'li yaşlarda yüzde 70'lere varan bir gebelik oranı vardır.

2) Sigaradan vazgeçin! Sigara içen kadınların -yumurta sayıları normal bile olsa- sigara içmeyen kadına göre gebe kalması daha zor. Ayrıca sigara içen kadınlardan, daha az sayıda yumurta elde edilir. Yumurta sayısı azaldıkça, başarı oranı da düşer. Erkeğin sigara içmesi, DNA kırıklarına yol açar bu da dölleme oranını etkiler. Tedaviye başlamadan en az üç ay önce sigara bırakılmalı.

3) Alkol ve kafeinden uzak durun!
Sabah kalkınca, "Bir kahve, bir sigara içmeden asla evden çıkmam" diyen hasta, o zaman çocuk beklemeyecek. Hastalara tedaviye başlamadan üç ay önce alkol ve kafein alımını bırakması öneriliyor.

4) Stres yapmayın!
Sadece stres anında salgılanan hormonlar vardır. Bu hormonlar yumurtlama fonksiyonlarını bozabilir. Bazı hastalar tüp bebek sahibi olduktan bir - iki yıl sonra, normal yollardan gebe kalabilir. Bunun nedeni stresin ortadan kalkmış olması.

5) Hormonal bozukluk olmadığından emin olun!
Hastanın, tiroid bezinde veya süt hormonundaki bir bozukluk, gebeliği olumsuz etkileyebilir. Hormonal bozukluğun tedavisi, tüp bebek uygulamasından önce yapıldığı zaman hastanın gebe kalma şansı artabilir.

6) Aşırı Kilolarınızdan kurtulun!
Şişman hastalar daha zor gebe kalır. Başarıyı artırmak istiyorsanız zayıflamak şart. Bazı hastalar, mevcut kilosunun yüzde 10 altına düştüğü zaman gebelik şansı yüzde 30 artabiliyor.

SİGARA İÇMEK, ALKOL TÜKETMEK, TÜP BEBEKTE BAŞARI ŞANSINI DÜŞÜRÜYOR. BUNLARIN, TEDAVİDEN EN AZ ÜÇ AY ÖNCE BIRAKILMASI GEREKİR

Doktorun yapması gerekenler:

1) Yumurtaların büyütülmesi
aşamasında kullanılan ilaçlar
İlaç seçimi, ilaçların dozu ve kullanım süresine hekim karar verir. Bu yumurtaların gelişme sürecini hekim iyi manipüle ederse, başarı şansı artacaktır.

2) Yumurta toplama işlemi
Yumurta toplama işlemi sırasında hastadan yeteri kadar yumurta alınabilirse (bu minimum beş yumurtadır) başarı yükselir. Beşin altında yumurta alındığı zaman, hastalarda başarısızlık ihtimali artar.

3) Transfer
Transferde deneyim ön plana çıkar. Deneyimli bir elde yumurtaların rahmi irrite etmeden, kanatmadan; uygun yere, uygun hızda embriyoların bırakılması çok önemlidir.

4) Tekrarlayan tedavilerde yeni pencere
Defalarca tüp bebek denemesi yapıldığı halde, hastanın gebe kalmasında başarı sağlanamıyorsa; o zaman hekimin, "Biz yine tüp bebek denemeye devam edelim" demesi yerine başka yöntemler aramalıdır. Bunlardan bir tanesi de rahim içinin değerlendirmesidir. İleri teknikle yapılacak ultrason muayenesinde rahim içinde polip (et beni) görülebilir. Bu alındığı takdirde, erkek faktörü yok, tüpler de açıksa rahimdeki problem giderildiğinde evinde bile gebe kalabilir.

5) Önceki denemeler bilinmeli Hasta daha önce denemeler yapmış ve başarılı olamamışsa, hekim o denemelerle ilgili bilgi almalıdır. O denemelerde ne tür ilaçlar kullanılmış, kaç yumurta alınmış, hasta nasıl cevap vermiş Hekim bunları sorgularsa bir sonraki denemede yapılan hatalar tekrarlanmamış olur.

Yapılması Gerekenler
■ Laboratuarın kalitesi
Laboratuarın ve laboratuarı yöneten embhyologun çok iyi olması lazım.
■ Yumurta zarının soyulması 'Tomurcuklanmaya yardımcı olma yöntemi' ile zarın inceltilmesi gebelik oranlarını arttırabilir.
■ Genetik tanı "Preplantasyon' yöntemiyle embriyo transfer edilmeden bunlardan alınan hücrenin kromozom tayinleri yapılır.
■ Embriyonun salgıladığı maddeler
Kaliteli embriyoların salgıladığı maddeler var. Bu maddeleri daha çok salgılayan embriyoyu tespit edip transfer edilirse, başarı oranı artar.
■ Embriyo dondurma
Embriyoların kaliteli dondurup kaliteli çözülümesi gerekir.
■ 'Endometriyal co kültür' yöntemi Adetin 21'inci günü, annenin rahminden bir parça alınır. Bunun kültürü yapılıp sonra da embriyolar, bu kültürün içinde büyütülür. Sonunda, embriyolar yine anne rahmine konur.

Yazının kaynağı: Medicana Hastanesi Dergisi

dikkat bebek var.com
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
tüp bebekte başarı için...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» aydasunun başarı öyküsü
» Ev İçin 50 Püf Noktası
» Annelik İçin İdeal Yaş
» H&M den erkek bebisler icin
» Yağlı Saçlar İçin

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: KADIN SAĞLIĞI & GEBELİK &DOĞUM :: hamile baynlara-
Buraya geçin: