FORUM HANIMEFENDİLER
et terbiye yöntemleri 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
et terbiye yöntemleri 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 et terbiye yöntemleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Adminiçe
YÖNEETİCİ
YÖNEETİCİ
Adminiçe


Mesaj Sayısı : 1947
Kayıt tarihi : 29/12/09
Yaş : 37
Nerden : konya

et terbiye yöntemleri Empty
MesajKonu: et terbiye yöntemleri   et terbiye yöntemleri Icon_minitimeCuma Ocak 22, 2010 2:34 pm

et terbiye yöntemleri

Salçalı Terbiye (1 kg et şiş için)


Malzemeler
1 yemek kaşığı yoğurt (yoğurt suyuda olbilir)
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı zeytinyağ

1 baş sarımsak ezilmiş

1 çay kaşığı kimyon
3 çay kaşığı karabiber (tane karabiberi ögüterek katarsanız daha yoğun bir aroma elde edersiniz)
arzu ettiğiniz kadar pul biber, ne kadar acı isterseniz okadar ekleyin ;)
Yapılışı
Tüm terbiye malzemesini pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar karıştırın. burda ister mikser kullanabilir isterseniz çatal veya tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz.

Bu terbiyede etin en az 15 dak beklemesi yeterli gelecektir. İsterseniz daha da fazla bekletebilirsiniz.



Soyalı Terbiye (1 kilo tavuk için)

Malzemeler
1 fincan soya sosu
1 fincan zeytinyağ
1 yemek kaşığı bal

1/2 fıncan elma sirkesi
1 yemek kaşığı kara biber

1 yemek kaşığı öğütülmüş beyaz biber (tane olarak satılıyor öğüterek kullanıyorsunuz, elinizde yoksa karabiberi 2 kaşığada çıkarabilirsiniz)
1 yemek kaşığı kekik
2-3 diş sarımsak ezilmiş
Yapılışı
Tüm malzemeleyi karıştırın. Tavukları ister şiş olarak isterseniz ince göğüs olarak terbiyeye yatırın. En az 2 saat buzdolabında terbiyede bekletin.



Biberli Zeytinyağ Terbiyesi (1/2 kg tavuk veya et için)

Malzemeler
1 fincan zeytinyağ
2 çarliston biber
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatli kaşığı biberiye
Yapılışı
Çarliston biberleri doğrayın. tohumlarını ayıklamadan tohumlarıyla beraber doğrayın. tohumlar yağa güzel bir acılık verecektir.
Zeytinyağı bir tavada kızdırın. Biberleri yağda iyice çevirin. Böylece biberlerin tadı yağa geçecektir. Biberler kızarınca yağın altını kapatıp süzün. Burda biberleri isterseniz başka yemekte yada salatada kullabilirsiniz. Terbiyede bize lazım olan kısmı yağı.
Biberli yağı ve tüm kalan malzemeleri karıştırıp tavukları bu terbiyeye yatırın. en az 2 saat bekletin.

ALINTIDIR
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://taha2007.yetkin-forum.com
 
et terbiye yöntemleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Alternatif Tedavi Yöntemleri
» Anne Sütünü Arttırma Yöntemleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Püf Noktalar-
Buraya geçin: