et terbiye yöntemleri
Salçalı Terbiye (1 kg et şiş için)
Malzemeler
1
kaşığı yoğurt (yoğurt suyuda olbilir)
1
kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı zeytinyağ
1 baş sarımsak ezilmiş
1 çay kaşığı kimyon
3 çay kaşığı karabiber (tane karabiberi ögüterek katarsanız daha yoğun bir aroma elde edersiniz)
arzu ettiğiniz kadar pul biber, ne kadar acı isterseniz okadar ekleyin ;)
Yapılışı
Tüm terbiye malzemesini pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar karıştırın. burda ister mikser kullanabilir isterseniz çatal veya tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz.
Bu terbiyede etin en az 15 dak beklemesi yeterli gelecektir. İsterseniz daha da fazla bekletebilirsiniz.
Soyalı Terbiye (1 kilo tavuk için)
Malzemeler
1 fincan soya sosu
1 fincan zeytinyağ
1
kaşığı bal
1/2 fıncan elma sirkesi
1
kaşığı kara biber
1
kaşığı öğütülmüş beyaz biber (tane olarak satılıyor öğüterek kullanıyorsunuz, elinizde yoksa karabiberi 2 kaşığada çıkarabilirsiniz)
1
kaşığı kekik
2-3 diş sarımsak ezilmiş
Yapılışı
Tüm malzemeleyi karıştırın. Tavukları ister şiş olarak isterseniz ince göğüs olarak terbiyeye yatırın. En az 2 saat buzdolabında terbiyede bekletin.
Biberli Zeytinyağ Terbiyesi (1/2 kg tavuk veya et için)
Malzemeler
1 fincan zeytinyağ
2 çarliston biber
1
kaşığı kekik
1
kaşığı pul biber
1 tatli kaşığı biberiye
Yapılışı
Çarliston biberleri doğrayın. tohumlarını ayıklamadan tohumlarıyla beraber doğrayın. tohumlar yağa güzel bir acılık verecektir.
Zeytinyağı bir tavada kızdırın. Biberleri yağda iyice çevirin. Böylece biberlerin tadı yağa geçecektir. Biberler kızarınca yağın altını kapatıp süzün. Burda biberleri isterseniz başka yemekte yada salatada kullabilirsiniz. Terbiyede bize lazım olan kısmı yağı.
Biberli yağı ve tüm kalan malzemeleri karıştırıp tavukları bu terbiyeye yatırın. en az 2 saat bekletin.
ALINTIDIR