FORUM HANIMEFENDİLER
Muhallebili Güllaç 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Muhallebili Güllaç 8cauba11
FORUM HANIMEFENDİLER
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM HANIMEFENDİLER

FORUM HANIMEFENDİLERHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yapupload

 

 Muhallebili Güllaç

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nuran34
Co Admin
Co Admin
nuran34


Mesaj Sayısı : 131
Kayıt tarihi : 17/04/10
Nerden : istanbul

Muhallebili Güllaç Empty
MesajKonu: Muhallebili Güllaç   Muhallebili Güllaç Icon_minitimePtsi Nis. 19, 2010 7:32 pm

Muhallebili Güllaç 6a00d8341c913e53ef0120a

Malzemeler:




•6-7 yaprak güllaç yufkası
•1,5 lt süt
•2 su bardağı şeker
•1 su bardağı ceviz içi
Muhallebisi;
•1 paket hazır muhallebi (ben Dr.Oetker’in ürününü aldım)
•3 su bardağı süt
Yapılışı;
1.1.5 litrelik süt şekerle birlikte şeker eriyene kadar kaynatılır.
2.Muhallebisi pişirilir.
3.Kenarları yüksek olan bir tepsiye önce yufkanın biri yerleştirilir. Eğer yufkalar büyük gelirse kenarlarını kırın ve tepsinin içine koyun.
4.Bu yufkayı 1 kepçe süt ile ıslatın. İkinci yufkayıda üzerine koyun ve sütle ıslatın. Bu aşamada biraz ceviz içi serpin. Üçüncü yufkayı da serin, sütle ıslatın.
5.Bu aşamada muhallebinin tamamını yufkaların üzerine dökün.
6.Diğer kalan 3 yufkayıda aralarına 1 er kepçe süt gezdirin. Katların arasına biraz cevizde serpebilirsiniz. En üstüne ceviz serpip 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Eğer ertesi gün servis yapacaksanız üst cevizini o zaman serpin. Afiyet Olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://;/nurannelisleri.blogspot.com
 
Muhallebili Güllaç
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Muhallebili Kadayıf
» İşte en pratik güllaç tarifi!

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM HANIMEFENDİLER :: YEMEK TARİFLERİMİZ :: Tatlılar-
Buraya geçin: